От х:

Днес в x:

Баща: Разливат храната в детска кухня без маска и ръкавици (видео)

    Обслужващият персонал в детската кухня в хасковския квартал Орфей край комплекс „Веспрем“ пълни бурканчетата с храна на едногодишната ми дъщеря, без да използва маска за лицето и дори без ръкавици. За това сигнализира възмутено хасковлията Траян Бончев. Той е категоричен, че трябва да се предприемат мерки за подобряване хигиената в детската кухня, особено предвид усложнената грипна обстановка в областта.

    Траян бил клиент на млечната кухня вече 4-5 месеца и всеки делничен ден взимал храна за момиченцето си. „Обслужващият персонал не спазва никакви хигиенни правила. Забелязал съм, че понякога не използват и шапка. Няколко пъти направих забележки, но нищо не се промени“, заяви той. Ядосан от ситуацията, хасковлията днес направил видео клип, на който се вижда как жена разлива храна за децата без маска и ръкавици.

    Бончев се оплака и от недоброто качество на храната. Той заяви, че няколко пъти открил в картофеното пюре обелки и черни боклуци. По негови думи това е показателно, че картофите не се почистват добре.

    При репортерска проверка на място в млечната кухня една от жените – Марияна Николова, разливаща храната в буркани, беше с маска и шапка. Тя заяви, че таткото се държал арогантно, псувал и удрял по прозореца. Жената обясни, че непрекъснато си миела ръцете и ги почиствала с дезинфектант. По думите ѝ таткото се разгневил, тъй като неволно си купил големи купони (за деца от 1 до 3 г. ), а настоявал да му се даде малък ( за деца до 1 г. ). Тъй като единия ден обслужващият персонал отказал да му даде малък, той променил отношението си.

    Получаващите храна днес други бащи и майки заявиха, че са доволни от услугите на млечната кухня.

    Директорката на 15-та детска градина Анна Йорданова, към която е млечната кухня, заяви, че хигиената е там е на ниво и предписанията се спазват. Тя беше запозната със случая, тъй като ѝ докладвали за създалия се конфликт. Йорданова заяви, че хасковлията е псувал, заплашвал и изобщо отношението му било некоректно. „В пункта за разливане на храна има осигурен дезинфектант и всичко необходимо“, категорична беше тя. Йорданова поясни, че ако ръцете се третират с дезинфектант според указанията, не е необходимо използване на ръкавици. Иначе хората от обслужващия персонал използвали и маски, и ръкавици. Освен това тя изтъкна, че всички от персонала имат здрави книжки, което е вид гаранция за здравословното им състояние.

    Анна Йорданова допълни, че храната се доставя в млечната кухня от кухня-майка и градината не отговаря за качеството на храната, която се следи от диетолог към общината.

    От фирмата-доставчик отказаха да коментират по телефона качеството на храната, но обещаха да изразят становище писмено.

    Хасковлията Траян Бончев заяви, че ще подаде сигнала в РЗИ.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (28)

    • 1
      Лл
      Ллл
      50 -25
      15:07, 26 яну 2018
      Не стига,че жена му я мързи да готви на детето им и за такава малка сума получава ядене за цял ден,ами и недоволни,нека се откаже!
      • Ле
        Леле
        0 0
        05:06, 1 фев 2018
        Ей за това няма да се оправим в тая скапана държава. Даже и повечето плюсове да са от хора работещи във фирмата, това само показва колко неебателни са те и им липсва елементарна етика.

        Това което правят не е просто неправилно, а противозаконно. А ако повечето плюсове са от редовни посетители на сайта, просто ще ви предложа да се върнете към племенният строй, че тази цивилизация само ви дразни и натоварва, и явно не харесвате идеята за регулации, закони и правила а моментните емоции и личните доста простички схващания взимат превес в светогледа ви.
    • 2
      Ни
      Николай
      21 -26
      15:14, 26 яну 2018
      специално горе на Веспрем , кухнята е под всякаква... Виж коментара
    • 3
      Ст
      Стига глупости
      27 -17
      15:34, 26 яну 2018
      Грипа е въздушно капкова инфекция и не се предава чрез храна.
    • 4
      Ма
      МАНГО
      25 -9
      15:38, 26 яну 2018
      Кога слезе от Балкана, кога съвети взе да дава!
    • 5
      Гн
      Гневен
      24 -3
      15:59, 26 яну 2018
      Тук съм съгласен,че трябва да се вземат мерки относно храната за нашите деца!
    • 6
      Ма
      Майко
      17 -6
      16:04, 26 яну 2018
      Тая другата отворената на клипа даже пък е с якето и разчорлена коса .... НЯМАМ ДУМИИИ
    • 7
      Ге
      Гергана
      16 -15
      16:11, 26 яну 2018
      всеки ден съм чувала как се оплакват всички заради кухнята че не отварят навреме Ченр се дава точно както трябва сега изведнъж всички са доволни Тази въпросна жена която разлиеа кухнята Безброй пъти съм я виждала с големи нокти чисто черни отвътре в кухнята съм намирала косми за извинение от коса нечия Рибата е миришела обаждала съм се не един път не два пъти дори и на място съм го казвала но никога е нямало някой който да промени нещата който и да се обади колкото пъти да се каже нищо няма да се промени и затова спрях и да вземам кухня относно цената да я направя 3 лв но качеството и хигиената дена нива нямаме нищо против
      • Ан
        ани
        27 -5
        17:53, 26 яну 2018
        Поздравявам Ви за куража да се изкажете във форума! Без нито един препинателен знак! Браво!
    • 8
      Аз
      аз
      19 -5
      16:32, 26 яну 2018
      Какво ядене бе, какви пет пари бе! Храним си буквално децата с бяла или червена каша, без грам месце.Дусман лелките добре си подържат семействата, за сметка на нашите деца.Колко пъти са хващани селките със скрите меса, разбира се със знанието на шефката им, и нищо не се прави.Не спете родители, надигнете се и правете проверки,ПРОСТО НЕ ЗНАЕТЕ КАКВО ЯДАТ ДЕЦАТА ВИ!!!
    • 9
      Ше
      шеф Манчо
      16 -9
      16:33, 26 яну 2018
      Всеки като се примирява и си затваря очите за всичко ,няма как да се оправят нещата в тази страна...БРАВО на този баща !!!
    • 10
      Ма
      Матьо
      24 -11
      16:40, 26 яну 2018
      Браво на този баща!Не може да даваш храна на малки деца,БЕЗ да се използват маски и ръкавици!Да не живеем в 19в. или сме от третия свят,че да няма никаква хигиена(особенно,когато в цяла България има грипна епидемия)!Тук става въпрос за малки деца все пак
      и според мен,въпросния баща дори е бил прекалено спокоен.Вместо да го упреквате,трябва да сте благодарни,че го е заснел и е сигнализирал медиитеТака защитава не само своето дете,а и вашите деца!.Дано РЗИ предприеме адекватни мерки в най-скоро време!
    • 11
      Ro
      Roditel
      17 -8
      16:50, 26 яну 2018
      Аз използвам кухнята от 7 месеца и никога не съм видяла да използват ръкавици или маска.На клипа ясно се вижда това и също така как другата жена стои с дрехите с които излиза навън ХИГИЕНА НУЛЕВА!Все пак продавате храна за най-малките.Нямате ли някакви етични норми у вас??? Дано след тази статия нещата бъдат затегнати малко!
    • 12
      Ba
      Bay kolio
      13 -6
      16:59, 26 яну 2018
      Няма такава държава.Не ви ли е срам да давате храната за деца в период на грипна епидемия без съответните мерки.КОИТО СТЕ ДЛЪЖНИ ДА СПАЗВАТЕ!!!
    • 13
      Яс
      Ясен
      16 -1
      18:23, 26 яну 2018
      Обектите, в които се произвежда, готви, предлага, продава храна трябва да са регистрирани от БАБХ по Закона за харните. Контрола им се упражнява от БАБХ и РЗИ. Всички обекти регистрирани по Закона за храните трябва да имат внедрени Добри Производствени /вкл. добри хигиенни/ практики и НАССР план/ове.Контрола на физично замърсяване /косми и чужди тела/ и микробиологично замърсяване е част от тези документи, в които е описано как се случва. Кой работи, как работи, работно облекло и ЛПС, инструкции за използването му, инструкции за хигиена на повърхности и персонал.Бяла престилка, боне, прибрана коса и ръкавици са задължителни, както и заверена здравна книжка.
      Че има нарушения е ясно , те са толко много , че не мога да повярвам че това е място за раздаване на храна и то на малки деца.Въпроса е ,ще има ли наказани , санкционирани , какви мерки ще се предприемат оттук насетне.Или всичко ще е много шум за нито и след месец ще е пак така ?
    • 14
      Об
      Обезпокоена майка
      13 -10
      19:09, 26 яну 2018
      Браво на бащата ! Всички Вие майки ,които сте виждали , чували и т.н за подобни неща ,къде Ви е реакцията?!? Страх Ви е ?! От какво ? Вярно е ,че държавата и управата не вземат под внимание тези проблеми,но колкото повече уплаквания има към РЗИ ,толкова по-голяма е вероятността да се направи нещо по темата ! За тези дребни душици,които коментират иронично този баща , Вие за какви се имате ? Един загрижен баща ,за разлика от безброй други такива ! А до колкото се отнася до това дали майката може или не да готви на детето си ... Сигурно тя знае много повече и може да гледа детето си ,за разлика от Вас жалки хорица ,които коментирате изобщо!!!! Срамота!
    • 15
      Ми
      мима_1516988659
      28 -7
      19:44, 26 яну 2018
      Ами като не ви харесва защо не си готвите вие на децата..... Ама кои цял ден да стои на феиса......Иначе тука много знаете...........
    • 16
      Го
      Гответе си сами
      24 -8
      19:51, 26 яну 2018
      Тоя бащата голям отворко станал.
      Първо да се отваря на мързелиеата си женица.
    • 17
      Ми
      мими ми
      10 -5
      20:00, 26 яну 2018
      Така е и по другите млечни кухни.Директорките спят зимен сън.
    • 18
      Бр
      браво
      24 -3
      20:10, 26 яну 2018
      Как пък изобщо ви е хрумнало да вземате готова храна за най-милото -децата ви! Как пък толкова нямате време да приготвите едно зел. пюре, или крем? Нямам обяснение!!?? И преди да се заядете- многодетна, работеща майка.
    • 19
      Ве
      Весо
      19 -2
      21:18, 26 яну 2018
      Кажи бе траянчо как се напика в полицията като те напипаха с марихуаната.сега акъли даваш мишкар.
      • Ве
        Весо 1
        17 -1
        01:06, 27 яну 2018
        Значи е пипал наркотици без ръкавици ???
    • 20
      11
      1111
      9 -4
      22:02, 26 яну 2018
      Гледам и не мога да повярвам една от лелите на 15 детска градина с ЕДНА мокра кърпа избърса устите на десет деца .Съжалявам защо не снимах тази руса начервена леля.
    • 21
      Ге
      Гергана
      0 -5
      07:34, 27 яну 2018
      Ейй винаги ще се намери някоя да се заяде за тези... Виж коментара
    • 22
      Бр
      браво
      8 0
      09:14, 27 яну 2018
      Няма да мисля за ваЗ, госпожо Гергана, всеки има право на мнение! Вярно е, че хигиената не е добра, но мислите ли, че храна, приготвена в обща кухня ще е по-качествена и хранителна от тази, която вие ще приготвите сама?!
    • 23
      Ру
      Румян
      19 -1
      11:06, 27 яну 2018
      Присъствах на скандала който спретна въпросния "баща"! Явно не успя да изкара яда си достатъчно и е стигнал и до тук, но с други оплаквания.Направи свидетели дори и деца на чакащи майки, докато крещеше цинизми, заплахи и удряше по дограмата, задържайки опашката от чакащи майки и Вие му казвате БРАВО на този баща!? Ето затова сме толкова сбъркани, като в никакъв случай не казвам, че условията са съгласно правилниците, но поведението на този скандалджия и вандал, наричан по накратко баща, за едно огромно съжеление ще бъде пример на подрстващите си деца.
    • 24
      Ма
      майка с пораснали деца
      5 -1
      16:34, 28 яну 2018
      Когато оставяш на другите грижата за собственото си дете, претенциите звучат доста неоснователни. А иначе, хигиената в място, свързано с хана, е от първостепенно значение - дори преди качеството й.
      Хайде сега всеки да си потърси кривиците и най-напред да коригира себе си !!!
    • 25
      До
      До Траянчо Бончев
      3 -1
      18:56, 30 яну 2018
      А бе "Бащата" ,ти чувал ли си се отсрани как звучиш,виждал ли си се как изглеждаш ,и знаеш ли колко си прост .Като чели само ти имаш дете и на скандалджия ми се правиш .Заслужаваш да те спукам от бой само заради това как звучиш .
      Мишкар нещастен.
    Последни новини