От х:

Днес в x:

Ученици засипаха кмета Добри Беливанов с искания за грипна ваканция

Десетки искания за обявяване на грипна ваканиця заляха профила на кмета на Хасково Добри Беливанов във Фейсбук, съобщиха от администрацията. Децата настояват в лични съобщения до градоначалника за ваканция и твърдят, че голяма част от съучениците им не са на училище, защото са болни. Има искания и за намаляне на часовете в едно от хасковските основни училища, без мотив за това. Едно от момичетата, писали на кмета, разказва, че е болна от две седмици, но майка й настоява да ходи на училище, затова моли за ваканция.

Кметът Добри Беливанов обяснява на децата, че няма как да бъде обявена грипна ваканция, след като все още от РЗИ няма становище, че е достигнат епидемичен праг на заболяемост от грип и ОРЗ. Освен това кметът има право да обяви само ваканция от три дни през учебната година, докато РУО има възможности да спре учебните занятия и за по-дълъг период от време, допълват от общината.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

  • 1
    Кр
    Криси
    23 -8
    17:06, 25 яну 2018
    И въпреки това, кмета може да обяви тази 3 дневна ваканция както направиха в Димитровград нали?
    • Еъ
      еъ
      24 -1
      17:22, 25 яну 2018
      Ако великите епидемиолози от РЗИ -оная схлупена сградичка бившето ХЕИ до общината кажат че достатъчно хора са болни може и да има ваканция, ако се инатят и не броят правилно..няма кой да даде такава ваканция
  • 2
    Уч
    УЧИТЕЛ
    11 -3
    17:21, 25 яну 2018
    Ще проверя ,ще наредя!
  • 3
    Ха
    Хасковоо
    11 -5
    17:23, 25 яну 2018
    Спрете се бе хора ... ще дадът , но от понеделник !
  • 4
    26
    263985
    8 -6
    18:22, 25 яну 2018
    Ще провериш ти- Колкото провери за Наска - пом.директорката на ученическото общежитие. Още не е пенсионирана тая дъртофела - любовница на директора. Не се насити на пари, награди и облаги.
  • 5
    Кр
    Кремена
    7 -2
    18:48, 25 яну 2018
    Много изтъркан и евтин пр на кмета. Преди 2 години когато се случи в Бургас и "чичо кмет" беше интересно и мило. Но сега е грубо преписване на чужда идея. Моля поне едно нормално дете, извън децата на чиновничките, да ми каже че се е сетило да пише на кмета. Хайде моля ви се драги зртели. Ние тези новини сме ги гледали. И Беливанов да не се прави на Иво Димов защото не му се получава.
  • 6
    Ма
    майка
    1 0
    09:03, 26 яну 2018
    Децата ни са нормални скъпи госпожи и господа от общинска АДМИНИСТРАЦИЯ .Ние предлагаме тест на всички работещи в Общината А вие дали сте в болнични или на работа не випретеснява затваряте се в кабинетите по лятно облекло и спите
  • 7
    Ма
    мария
    4 0
    10:57, 26 яну 2018
    Не е ли по-нормално да се обяви грипна епидемия и ваканция ,за да се намалят контактите ?
    Защо трябва да се чака да се разболее всичко живо и тогава.Толкова ли е трудно да се вземе това решение ?
Последни новини