От х:

Днес в x:

Хасковлии палят по една кофа за смет на ден

Изображение 1 от 2

    По една кофа за смет отчислява на ден почистващата фирма в Хасково Грийн партнърс - като негодна или за ремонт. „Всеки ден  поне по една кофа за смет “излиза“ от строя, защото недобросъвестни граждани са я подпалили“, посочи  шефът на фирмата, която се грижи за боклука на Хасково – Георги Щерев.

    Повечето от контейнерите са запалени от тлеещи въгленчета в пепелта. Хората не се съобразяват и изхвърлят въглените от печките си и в пластмасовите боклукчийски кофи, макар до тях да са на разположение метални за тази цел.  Щерев поясни, че някои от обгорелите съдове могат да бъдат поправени и се връщат обратно на местата си, но пластмасовите, които са засегнати от огъня, са негодни. Подпалени кошове от изхвърлена жар в тях дори в централната градска част, посочи той.

    Тези дни фирмата разчиства и бетонните цилиндри за обяви и плакати в центъра на града. Почистването им  се извършва всеки месец планово и е залегнало в договора на фирмата с общината. Десетките килограми хартия, които се свалят оттам, отиват  към сметището за рециклиране, посочи още Щерев.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      14
      14/88
      13 0
      10:07, 25 яну 2018
      Не ги палят хасковлии а гибоните от махaлата..
    • 2
      Би
      Бивш граничар
      8 0
      10:22, 25 яну 2018
      Вярно е за гибоните от махлата,за жалост от бялата раса също има такива идиоти!
    • 3
      За
      За кофите
      1 0
      16:57, 25 яну 2018
      Хасковлии са с афинитет към кофите и кошчетата за боклук,едни ги палят други ги обръщат,мисля че им е хубаво да се въргалят в боклуци...
    Последни новини