От х:

Днес в x:

Основателят на най-голямата частна инициатива за заселване на Марс идва в София

Бас Лансдорп, основателят на най-голямата частна инициатива за заселване на Червената планета Mars One, ще представи пред българска публика отговори на фундаментални въпроси, свързани с бъдещето на човечеството. Той ще сподели своя предприемачески подход, докато Марс продължава да провокира любопитството на мечтателите.

Идеята на холандската организация Mars One е да засели първата човешка колония на Марс. Няколко мисии ще бъдат изпълнени, като крайният срок, в който ще бъдат изпратени хора, е през 2032 г. След дълга кампания вече са избрани 100 доброволци, които са готови да отпътуват с еднопосочен билет и да поставят началото на един нов свят. Изявени интелектуалци визионери, сред които Илон Мъск, Стивън Хокинг, Бъз Олдрин и най-светли умове на науката и смели предприемачи не само мечтаят, но и си сътрудничат за реализирането на тази цел.

Бас Лансдорп основава Mars One през 2011 г. Още като студент по машиностроене в университета Твенте той мечтае да преодолее техническите предизвикателства и да засели хора на Марс. Същата година Лансдорп продава и първия си бизнес с много успешна компания за производство на възобновяема енергия от вятъра, за да инвестира в Mars One.

Събитието у нас ще се проведе на 23 март в Sofia Event Center в София.

Източник: avtora.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини