От х:

Днес в x:

Светият Синод призовава за усърдна молитва против приемането на Истанбулската конвенция

Обръщението на Светия Синод, относно ратифицирането на Истанбулската конвенция, да се прочете след светата Литургия от църковния амвон на 28 януари т.г. – Неделя на митаря и фарисея, се казва в решението на синода от 23-ти януари. Ето какво гласи то:

"Като помним думите на Господа „…без Мене не можете да вършите нищо” (Йоан.15:5) в тези дни на тежки духовни изпитания на вярата и съвестта на Православния български народ, Св. Синод на БПЦ – БП призовава Православния български народ с усърдна молитва да изпроси Божията помощ да не бъде приета Истанбулската конвенция, която, според нас, би довела до „духовна смърт” на народа и единодушно РЕ Ш И:

Извънредно, всекидневно във всички храмове и манастири в диоцеза на Българската православна църква – Българска Патриаршия да се отслужва молебният канон към Св. Богородица."

Междувремено във връзка с медийните изяви на архимандрит Дионисий, Св. Синод припомня, че същият е завел съдебни дела срещу Българския патриарх Неофит и Ловчанския митрополит Гавриил, поради което срещу него е заведено Църковно-наказателно дело и че се намира под каноническо запрещение от свещенослужение.

"Архимандрит Дионисий не може да бъде и не е изразител на позициите на Св. Синод", категорични са от българската партиаршия.

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини