От х:

Днес в x:

Боксьор №1 на България на спаринг на ринга в Хасково

    Боксьор №1 на България за 2002 г. Димитър Щилянов и възпитаниците му от новосъздадения старозагорски клуб, носещ името му, дойдоха за съвместна тренировка в Хасково. 17-кратният републикански шампион пристигна с трима младежи, трима състезатели от групата на мъжете и една жена.

    В зала „Спартак“ ги посрещна треньорът на хасковския клуб по бокс „Севдалин Василев“ - Людмил Димитров. Състезателите от двата клуба имаха възможност да участват в спаринг срещи.

    Двамата треньори на клубовете се заканиха да сложат боксовите ръкавици и да излязат на ринга един срещу друг. И двамата обаче бяха предубедени в победите си. Идеята за посещението на гостите е не толкова резултатът от двубоите, а по-скоро обмяна на опит, обясни треньорът на домакините Людмил Димитров.

    Димитър Щилиянов е роден през 1976 г. в Сливен. Той е единственият боксьор в България, който е ставал 17 пъти републикански шампион, 11 от които при мъжете. Абсолютен рекордьор е, изпреварвайки тримата легендарни 10-кратни шампиони на България Петър Станков, Божидар Иванов и Петър Стоименов. 5 г. е бил капитан на мъжкия национален отбор по бокс. Той е двукратен европейски шампион за аматьори по бокс и вицешампион на световното за аматьори по бокс. 10 г. е бил треньор по бокс в Кипър, но от 5 месеца е наставник на боксов клуб „Димитър Щилянов“ в Стара Загора.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини