От х:

Днес в x:

Борисов слуша Тръмп в Давос. Преглед на печата

24 часа

Борисов слуша Тръмп в Давос

Премиерът Бойко Борисов ще присъства на специално събитие по време на Световния икономически форум в Давос - сесия с участието на американския президент Доналд Тръмп, научи "24 часа".

Събитието бе обявено във вторник сутрин без обозначение на каква тема ще говори Тръмп. То ще се състои на 26 януари в късния следобед и сред имената на правителствените ръководители, поканени на срещата, личи името на българския министър-председател.

Труд

Пишат некролога на хартиената администрация

"Хартиената администрация" окончателно ще изчезне, а бизнесът и гражданите ще си отдъхнат от ходене по гишетата, заяви пред "Труд" вицепремиерът Томислав Дончев. Предвидено е от 1 ноември тази година администрациите да обменят документи единствено по електронен път, допълни Дончев, в чийто ресор е създаването на електронно правителство.

Монитор

Студентски с кръчми колкото за четири града

Кръчми колкото за 4 областни града има на територията на Студентски град в София. Заведенията, които са регистрирани там съгласно Закона за туризма, са около 200. За сравнение толкова общо обекти за развлечения има в Русе, Благоевград, Велико Търново и Плевен. В четирите града те са съответно по 110, 29, 50 и 21, показа проверка на "Монитор". Друга интересна статистика пък показва, че отново в Студентски град се падат по четири нощни заведения на всяко общежитие. Последните са общо 50 на територията на кампуса.

Стандарт

Сюрприз от Кайманите за "Булгаргаз"

"Булгаргаз" се оказа замесен в търговски спор между търговец на газ и добивното предприятие "Петрокелтик", което експлоатира находището "Галата" в Черно море.

Фондът Worldview Capital - основен кредитор на "Петрокелтик", ще си търси дължимите суми от "Булгаргаз", предаде БГНЕС. Това става ясно от съобщение на фонда в Туитър. Макар че "Булгаргаз" не е страна в този спор, негови плащания към "Петрокелтик" са запорирани заради претенция на газов търговец по договор за доставка, стана ясно от съобщение на "Булгаргаз" до медиите.

Сега

В градовете с най-много онкоболници никой не се занимава с умиращите

У нас онкоболните в терминален стадий продължават да не получават адекватни грижи, а плахите опити на институциите това да се промени бележат пълен провал. През 2017 г. по пътеката на здравната каса за палиативни грижи са отчетени едва 2181 случая, като по-голямата част от тях са онкоболни. По последните данни на Националния раков регистър починалите за годината от рак у нас са били почти 18 000. Което означава, че 16 000 болни са починали вкъщи, въпреки че обикновено пациентите в терминален стадий имат нужда от специализирани грижи в хоспис.

Капитал дейли

Изненадващо скучни дебати по вота на недоверие

Ако ръководството на БСП е планирало, че с вота на недоверие, поискан заради провала на управляващите в борбата с корупцията, ще разобличи коалицията между ГЕРБ и Обединените патриоти и ще се заяви като единствената опозиция, трябваше по-добре да се подготви.

Дебатите във вторник в парламента изненадаха с липсата на систематизирани аргументи по темата. Вместо това народните представители от левицата опитаха с процедурни хватки и заяждания за отсъствието на премиера да провалят дискусията и да изнервят обстановката.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини