От х:

Днес в x:

14 °C

И кралицата, и малката принцеса на поп сцената... Ето какво казват те на жените (видео)

Ако жени решат да правят шумен скандал, ще е шумно и скандално. В легендите ядосани жени са променяли хода на събитията неведнъж.

Днес скандалната реч на Мадона във Вашингтон е в заглавията на медиите, които цитират думите ѝ: "Мислих ужасно много за взривяване на Белия дом. Но зная, че това няма да промени нищо".  Тя цитира У.Х.Одън, който в навечерието на Втората световна война пише "Трябва да се обичаме един друг, или да умрем".

Кралицата на поп музиката се изправи пред събралите се около 500 000 жени (и мъже) в столицата на САЩ на годишнината от встъпването в длъжност на президента Доналд Тръмп. Мадона описа времето откак той стана 45-ия президент на Съединените щати с думите: "Добре дошли в революцията на любовта, на нашия отказ като жени да приемем тази нова ера на тирания, в която не само жените са в опасност, но и всички маргинализирани хора; в която да си уникално различен точно сега може наистина да се сметне за престъпление. Отне миг тази ужасяваща тъмнина да ни накара да се събудим, f**k up".

По-късно тя каза: "На нашите недоброжелатели, които ни омаловажават постоянно, че този марш никога няма да постигне нищо, f*** you". След това повтори ругателството - за трети път.

Както CNN, така и MSNBC бързо спряха да предават след третото f**k на Мадона, а водещият на CNN се извини, че са ги излъчили.

Мадона качи в канала си в YouTube своето парче на "Get Stupid", текстът и визията на което недвусмислено приканват жените да изкажат мислите си, а мъжкият глас, отзад - да станат глупави.

Една от тийн звездите, 18-годишната Беа Милър пък пусна жизнерадостен клип на песента си "S.L.U.T", в който момичета с различна фигура и външност танцуват. В Tweeter Беа получи много възторг, сърца и репоствания. Тя обяснява, че е направила видеото с надеждата да донесе любов и светлина в този свят, в който има твърде много омраза и негативност. Обичай себе си, бъди добър към другите, използвайте думите си за добро вместо за зло, танцувай по своя начин през живота си и се опитай да вдъхновиш всички да правят същото. 

Обаче сладката Беа изрази и мисли във връзка с марша на жените, като използва израза "the power of the pussy". Това е заглавие на предизвикала полемика книга, в която става дума как да постигнеш каквото искаш с мъжете. Но изразът, който означава буквално "силата на женския полов орган", не пощури феминистките, които справедливо можеха да отбележат, че жените постигат много и с ум и знания. Не. в Tweeter учтиво уведомиха малката, че изразът изразява трансфобия и изключва от посланието ѝ жените без вагина...

Видеото събра за три дни на милион гледания.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини