От х:

Днес в x:

14 °C

Зверски студ скова части от Русия - до минус 56 градуса

Аномално ниски температури сковаха далечния изток, сибирската и уралската части на Русия. Там средните дневни температури падат до минус 56 градуса Целзий.

Министерството на извънредните ситуации на Русия съобщава за извънредни мерки във връзка със зверския студ. По места са отворени 1363 пункта за стопляне и хранене на пострадали от ниските температури, като има още 64 мобилни пунктове.

За социално слабите са отворени 166 пункта за сгряване, които едновременно могат да приемат над 7 хил. души, като се предвиждат и мерки за подпомагане на тези, които отопляват жилищата си с печки.

Увеличени са патрулите по пътищата и се следи за своевременно ограничаване на движението в сложните и опасни участъци, като в това са включени 133 оперативни групи.

Заради екстремния студ през изминалото денонощие са отменени над 290 междуградски автобусни рейсове в Алтай, Новосибирска, Омска и Томска области и в Ханта-Мансийски автономен окръг. Полетите и жп транспортът са в нормалния си график. 

В готовност да реагират са над 124 хил. души и 40 хил. единици техника. Отменени са занятията в 1500 училища. Почти 400 хиляди ученици не влезоха в клас днес и учат дистанционно.

В момента в Новосибирск - северната столица на Русия, температурата е -29 градуса Целзий.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини