От х:

Днес в x:

Швейцария е #1 в класацията за най-добра страна. България - между Колумбия и Кения

Рейтингите на страните са определени по девет критерии - развитие на туризма, иновации, социална сфера, култура, ръст на икономиката, условия за бизнеса, общ жизнен стандарт на населението, сила и влияние на световната сцена и историческо наследство. В класацията участват 80 страни.

Първото място заема Швейцария, следват Канада, Германия, която тази година измества Великобритания на четвърто място. Япония и Швеция запазват предишните си позиции, но Австралия изпреварва САЩ и в новата класация те са съответно седмата и осмата най-добри страни в света. ТОП 10 завършва с Франция и Холандия.

България е на 56 място след Колумбия и преди Кения. Нашите съседи, с които обикновено се сравняваме: Сърбия - 78, Румъния - 54,  Турция - 36, Гърция - 28 място в класацията. Добрата новина е, че страната ни се е изкачила от #63 през 2017 год.

Останалите световни сили: Китай е на 20 позиция. Русия - 26  Но по сила и влияние в света Китай е трети в света, Русия е на второ място след САЩ.

По ръст на икономиката лидери са ОАЕ, Индия и Сингапур.

Класацията е съставена от US News & World Report съвмествно с BAV Consulting и Университета на Пенсилвания. Тя се базира на официални статистически данни и на резултатите от социологическо допитване, в което участвали 21 хил. души от цял свят, сред които както хора от бизнес елита, така и редови граждани.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Що
    що не съм изненадан
    8 0
    12:27, 23 яну 2018

    Протести и само протести.Управляващите трябва да ги заплашваме във всеки един момент че ще ги изметем!Нищо друго не може да ни оправи.Трябва да се протестира пред СЪДА и ПРОКУРАТУРАТА, пред ОБЩИНИТЕ, пред МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ!Колкото пъти вземат продажно решение излизам на вън!Те не ни слушат, а трябва да им напомним кой им дава власта!Това е хора, разберете го!

Последни новини