От х:

Днес в x:

Хасковлии: преводът на Истанбулската конвенция е неясен, да не се ратифицира

Преводът на Истанбулската конвенция на български език е неясен, има объркващи текстове. Поради тази причина близо 2/3 от хасковлиите, гласували в анкетата на Haskovo.net, не подкрепят ратифицирането от България на Истанбулската конвенция. В тази насока гласът са си дали 124 души, което е 66.3%.

Едва близо 1/3 от гласувалите в допитването хасковлии смятат, че Истанбуслаката конвенция трябва да се ратифицира от България, защото превенцията и борбата с насилието над жени и домашното насилие е важна тема. Одобрителен вот са дали 63-ма души, което е 33.7%.   

Конвенцията на Съвета на Европа за предотвратяване и борба с насилието срещу жени и домашното насилие, е известна като Истанбулска конвенция, защото е договорена през 2011 г. в Истанбул. Конвенцията е подписана от 44 държави и Европейския съюз. Досега е ратифицирана от 28 държави. България подписа Конвенцията на 24 април 2016 г.

В същото време политици, медии и отделни граждани в социалните мрежи поведоха кампания срещу присъединяването към Конвенцията. Предупреждават за страшни неща - „България узаконява третия пол“, задължаваме се да признаваме „хомосексуални бракове“, децата ще бъдат длъжни да учат за „травестизъм“.

Истанбулската конвенция има за цел на първо място „да защитава жените от всички форми на насилие и да предотвратява, преследва и премахва насилието над жени и домашното насилие“. Сред другите описани цели на Конвенцията са „да допринася за премахване на всички форми на дискриминация, „да насърчава международното сътрудничество за премахване на насилието над жени и домашното насилие“ и т.н.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Ни
    Никодимчо
    12 -2
    09:34, 21 яну 2018
    "Истабулската", "истанбуслаката"... - последно - за коя конвенция става въпрос?
  • 2
    Пр
    принцесата от Монако
    16 -8
    11:36, 21 яну 2018
    хахаха,мислите ли, че някой от тези гласували хасковлии е прочел Конвенцията?
  • 3
    Чо
    Чобанина
    12 -4
    14:58, 21 яну 2018
    Никакво ратифициране, затвор за мръсните геове !!!
  • 4
    Бо
    борката кереза -енженер
    14 -2
    17:22, 21 яну 2018
    А ще има ли затвор за кака Петя Петкова която има ДЖИНДЖЪР- МИНДЖЪР фирма за зарибяване хлапетата като ДЖЕНДЪРИ
  • 5
    Хю
    Хюстън
    7 -2
    20:24, 21 яну 2018
    ДЖИНДЖЪР- МИНДЖЪР фирма за зарибяванe незаконни и скрити доходи от кака Петя Петкова,да проверят органите от икономическа полиция и данъчните от къде има пари за джип за една година!!!
  • 6
    Бе
    Бени
    1 0
    09:56, 19 фев 2018
    Тая Петя нищо няма да й направят, защото изпълнява политиката на Запада за джендъризиране! Никой няма да се осмели, от ЕС ще гракнат и този ще бъде уволнен от сладкия държавен пост!
Последни новини