От х:

Днес в x:

Заловиха собственика на автобуса, убил 18 на Бакаджика през 2009 г. Преса

24 часа

Заловиха собственика на автобуса, убил 18 на Бакаджика през 2009 г.

Слави Славов, собственик на автобуса, причинил през 2009 г. смъртта на 18 човека в местността Бакаджика в Ямбол, бе задържан след шест години укриване от правосъдието.

Славов е бил арестуван до град Стамболийски при рутинна проверка на катаджии на 29 декември м.г., потвърдиха от полицията в града. 70-годишния мъж не бил извършил нарушение, но имал лош късмет да бъде проверен по т.нар. метод на риска.

След като пуснали името му в системата, се оказало, че е издирван. Веднага бил арестуван и приведен в Ямбол. От РПУ - Стамболийски, уточниха, че не са имали задача да установяват къде е живял през времето, докато са го търсели.

Труд

България влиза много скоро в Шенген

Според мен в най-скоро време, постепенно и на етапи, за България ще започнат да се въвеждат правилата на Шенгенското пространство, на първо място по летищата.

Това каза в отговор на въпрос на вестник "Труд" канцлерът на Германия Ангела Меркел след срещата с премиера Бойко Борисов в резиденция Бояна.

"Искам да благодаря на България за начина, по който пази нашата външна граница, тази задача е изключително трудна, особено по българо-турската граница", каза Меркел. "Фронтекс" подкрепя България, Германия подкрепя България с думи и дела, основната работа обаче трябва да бъде свършена тук, за което искам да ти благодаря", обърна се тя към българския премиер.

Монитор

Шефът на НЗОК: Онези, които печелят от медицината, не искат системата да се промени

Много хора печелят от медицината, те се съпротивляват организирано и не искат системата в здравеопазването да се промени. Затова и толкова години не можем да приемем електронното здравеопазване, защото с него всичко ще се вижда. Това заяви в предаването "Тази събота" на Би Ти Ви шефът на Националната здравна каса проф. Камен Плочев.

Ето и сега - преговаряме и всички говорят колко ще вдигнем цените на клиничните пътеки, а никой не ми казва как ще вдигнем обема на дейностите. Медицината е ценност, а много хора искат само да печелят от нея. Затова за 6 месеца нищо не можах да променя, не знам и дали ще мога. Но аз съм боец и като хвана един проблем, не го оставям, категоричен бе проф. Плочев.

Ще избутаме още година-две и системата на здравеопазването ще се срине. Парите няма да стигнат, политическата обстановка няма да позволи отново да се преразгледа бюджета на НЗОК", предупреди той.

Стандарт

Борисов: Европа има нужда от мир и спокойствие

"Аз също искам да благодаря на г-жа Ангела Меркел и нейната подкрепа. Благодаря за подкрепата за газовия хъб, за помощта за охраната на границата, за отпуснатите 160 млн.

С надежда очакваме утрешния ден и дано Германия състави правителство, защото тя е мотор на Европа. Благодаря и за подкрепата за интегрирането на Западните Балкани. Отдъхнах си, че тук ще продължат да се строят магистрали инфраструктурни проекти. Така младите хора ще могат да останат по родните си места. Транспортните коридори са много важни за Балканите. Разговаряхме и за всички останали политки, които ще водим по време на нашето европредседателство.

Най-много съм щастлив, че Европейския съюз води мирна политика. Ние имаме нужда да нормализираме отношенията си с големите съседи. Европа има нужда от мир и просперитет. Искам да благодаря на г-жа Меркел, че в почивния си ден дойде и чу нашите идеи и приоритети по време на председателството ни", каза Бойко Борисов след срещата с германския канцлер.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини