От х:

Днес в x:

"Борислав" загуби контролата си срещу "Оборище"

Представителният тим на “Борислав” загуби  с 0:2 от втородивизионния “Оборище” (Панагюрище) в контролна среща, която се игра на 20 януари на тренировъчния терен в спортната база в кв.Коматево.

Без половин дузина контузени и болни футболисти, първомайци се представиха достойно срещу по-подготвения си противник. Нашите бяха добре подредени в своята половина и разчитаха на контраатаки. Панагюрци опитваха да натискат, но рядко стигаха до вратата на Димитър Стамболийски.

При една атака на “Оборище” в началните минути, техен футболист изскочи отляво пред вратата и стреля, вратарят Стамболийски плонжира и затвори ъгъла, топката се търкулна покрай ръцете му и се чукна в страничната греда.

В 31-ата минута при разбъркване в наказателното ни поле топката бе центрирана пред вратата, където непокрит бе оставен бразилският футболист на “Оборище” Фернандо, който с глава успя да прати коженото кълбо в мрежата.

Играта продължи да бъде равностойна и след почивката. Първомайци погледнаха по-смело напред, но отсъствието на ключов играч като централния нападател Андрей Атанасов оказа своето влияние.

Второто попадение за съперника падна чак в 85-ата минута, когато пак след центриране противников нападател успя за изпревари младия вратар Марио Иванов.

Порази различни здравословни причини в мача участие не взеха Андрей Атанасов, Динко Митрев, Васил Колев, както и новопривлеченият вратар Апостол Стоянов. Поради заболяване към отбора не можа да се присъедини и друг нов футболист - офанзивният халф Христо Янчев, идващ от “Марица” (Пловдив), защитникът Радослав Влашев поигра в последните минути.

За “Борислав” играха: Димитър Стамболийски (70. Марио Иванов), Мартин Здравчев, Георги Неделчев (70. Радослав Влашев), Теодор Банев, Джунейт Узунов (70. Асен Попов), Виделен Сердарски, Илия Янков (70. Ерсин Тахсин), Шабан Османов (46. Апостол Павлов), Димитър Димитров, Николай Парнаров, Ангел Здравчев. 

Снимка и текст: Костадин Момчилов

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    33
    333
    7 -4
    15:48, 22 яну 2018
    След 6 месеца като няма и един местен ще видим как ще се казва отбора !
  • 2
    Фе
    фен
    5 -4
    10:33, 23 яну 2018
    Борислав ще се казва , как да се казва ? Да ти давам ли примери за отбори без местни играчи ? Тъп ли си или не виждаш че най-добрите местни са в отбора. И Маго по разбираеми причини.
  • 3
    Лу
    Лудото Коле
    4 -3
    10:47, 23 яну 2018
    пичове, разбирам, че искате в отбора да играят момчета от Първомай ама то идва и момента когато футболните качества и умения започват да значат нещо! Лесно е да се тропа по масите и да се рука "Я жа ги смачка ку съм в игрЪ!". Вие жа ги смачкате ама не сте нито месита нито роналдовци, пичове! Ако действително в отбора има поставени цели за влизане в Б група (ако искате й викайте Втора лига, но за мен си е Б група), то тогава е ясно, че ще се взимат други играчи (по-добри от вас). Който от Първомай има качества, играе и заслужава - видно е че е в отбора и сега.
    ----
    От 1990 година имаме вече няколко залеза в регионалните групи, фалити няколко и пак възраждания. В периода преди 1990г. ако не ме лъже паметта имаме 1( или най-много 2) сезона в Б група. Така, че не сме футболната столица на Южна България, да си кажем както си е. Новия собственик ако действително има цели - дано ги постигне, ако пък лъже - ще си отиде много бързо. Нищо не губим в момента, ако не го оставим да пробва.
    Иначе лесно е да се дудне отстрани, все едно преди сме играли в шампионската лига Д3ЙБА!!
  • 4
    Са
    Само Борислав
    5 -3
    18:44, 23 яну 2018
    И фен съм и луд съм по Борислав ,но не играят ли Първомайци това няма да е моят отбор.И още, дали освободените момчета от Първомай са по слаби от новите ,ще видим!!!!И още нов собственик още няма- .има спонсор който, ще финансира само мъжкия отбор и разбира се ,ще определя правилата по негово си усмотрение.И още, винаги когато подобни спасители са идвали след тях нищо не остава и се започва на ново.А кой ,ще носи отговорност ако и сега се повтори същия сценарий.?
Последни новини