От х:

Днес в x:

Незаконни сметища сеят зарази и привличат бездомни кучета

Изображение 1 от 5

    За две незаконни сметища край хасковското село Узунджово сигнализира читател на Haskovo.net. Бдителният гражданин се натъкнал на боклуците преди два дни, когато решил да се разходи из околието. „Попаднах на две незаконни сметища, а колко ли има още”, пита читателят. Той поясни, че едното се намира на около 500 метра от "Гарадока", а другото е преди селото вдясно на влизане от Хасково.

    На фотосите се виждат купища боклуци. Подателят на сигнала уточнява, че черните торби са пълни с кости и отпадни продукти от кланици и какво ли още не. В Узунджово няма кланици и колбасарски цехове, следователно отпадъците са докарани от друго населено място, поясни читателят.

    “Обръщам се към вас да дадете гласност и компетентните органи да се задействат, защото тези боклуци са развъдници на бездомни кучета, чакали и болести, а като се затопли времето не ми се мисли какво ще последва.”, възмущава се гражданинът.

    От община Хасково заявиха, че са запознати със случая, за който получили сигнал преди дни и е извършена проверка. От кметството поясниха, че боклукът край „Гарадока“ ще бъде разчистен до ден-два, а другият на по-късен етап, тъй като сега теренът е кален и условията не позволяват да влезе техника. При първа възможност и другото сметище ще бъде разчистено, казаха още от община Хасково.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Яв
      Явно не ги е страх
      8 -1
      14:34, 17 яну 2018
      Това са 5-10 човека, които си изхвърлят отпадъците! Трима от тях, ако ги изплющят с по една хубава глоба плюс пълна проверка на дейност, фирма и т.н. ще се кротнат. Иначе става пожарникарска работа: едни палят, други гасят, а може и да не се пали!
    • 2
      От
      ОТ СЕЛОТО
      8 -2
      14:58, 17 яну 2018
      А къде е узунджовския кмет ,ходи да лиже.
    • 3
      Sy
      Sysad
      3 -1
      20:00, 17 яну 2018
      "Екопрогрес" изчистиха перфектно града и докато си почиват ще почистят и селата :)
    Последни новини