От х:

Днес в x:

Добрев vs. Йончева - следващ рунд

Не работя за български, нито за чужди служби, премиерът Борисов би трябвало да има такава информация, така Елена Йончева отговори на обвиненията на Делян Добрев

По-рано днес депутатът от ГЕРБ попита задочно колежката си от БСП дали изпълнява поръчки на хасковски бизнесмени и чужди служби.

"Не знам за кои трима бизнесмени говори. Ако смята, че има нещо нередно в общината, че продължава тази корупционна схема, която се практикуваше доскоро, да внесе сигнал и да даде публичност. Моята битка не е срещу г-н Добрев, а срещу тази система, която е направена. Ако той има някаква информация, че подобни схеми продължават със същите и други фирми, нека каже за какво става въпрос“, каза още Йончева на брифинг на левицата, цитирана от "Фокус".

Твърденията на Добрев дойдоха, след като Йончева обяви, че ще сезира прокуратурата за това, че фирми, свързани с него, са спечелили обществени поръчки за 50 млн. лева. Той категорично отрече това, закани се да я съди, а днес контраатакува.

"Тя изпълнява ли поръчки на трима бизнесмени в Хасково, които са превзели хасковския кмет и той вече не е кмет на ГЕРБ? Един от тези бизнесмени стои на стола на кмета, включително физически – кметът стои на конферентната маса и в присъствието на двамата се викат общински служители и им се поставят задачи” 

Г-жа Йончева, служител ли е на определени служби в България и в чужбина? Изпълнява ли поръчка за дискредитирането ми заради енергийни проекти, които има опасения, че не могат да се случат, ако аз съм председател на енергийната комисия в парламента?”.

Малко по-късно депутатът от ГЕРБ Делян Добрев заяви, че колежката му от БСП Елена Йончева е звучала неубедително в отговор на въпросите, които й зададе, затова ги прецизира.

„Дали е служител, сътрудник и има ли взаимоотношение с български и чужди служби? Свързана ли е личната ѝ атака към мен с интереси на тези служби със сектора, за който аз отговарям? Познава ли тя Цветан Василев? Какви са отношенията ѝ с него и негови сътрудници? Била ли е тя във винарската изба в село Коларово (след фалита на КТБ, синдиците я обявиха за продан - б.р.)? 

По време на предизборната кампания тя беше водач в Хасково – използвала ли е служебната кола на Областната администрация, шофьора на служебния областен управител, за да превози нейния фотограф от Хасково до границата, за да може фотографът да направи снимки с нея на границата?".

По думите на Добрев колкото и БСП да твърдят че нямат фиксация върху него като физическо лице, се вижда, че имат - в Google половината снимки при търсене на Йончева били негови. 

"Г-жа Йончева определено има фиксация към мен. Претопля се една и съща манджа по 100 пъти. Няма да успеят да ме дискредитират и да ме уплашат. Ще продължа да защитавам национален интерес в сектора, който защитавам. Тази атака е заради нарушени интереси в сектор „Енергетика“. Става въпрос за много пари и за определени нарушени интереси“, заяви Добрев, след като още сутринта каза, че атаките са, защото е председател на енергийната комисия в парламента.

По повод друго нейно обвинение - за заема, с който родителите му са отворили фирма за производство на пелети, депутатът от управляващата партия заяви, че кредитът, който баща му е теглил, е от финансова институция, лицензирана в БНБ.

Междувременно стана ясно, че Конституционният съд ще решава по същество делото за подадената, неприета, а накрая и оттеглена оставка на Делян Добрев другия вторник. Днес съдиите приеха нови доказателства по делото, след като на предишното си заседание му дадоха ход по допустимост. Новите доказателства са писмо от самия Добрев, с което оттегля заявлението за подаване на оставка, което Народното събрание отхвърли, а депутати от БСП пратиха гласуването в КС.

Източник: dir.bg

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини