От х:

Днес в x:

Подобряват сигурността на Wi-Fi с криптиране WPA3

Още тази година ще бъдат въведени четири нови възможности

Браншовата организация Wi-Fi Alliance работи за подобряване на технологиите за защита на безжичните връзки Wi-Fi Protected Access (WPA и WPA2). Очаква се нов усъвършенстван алгоритъм за криптиране WPA3, съобщава сайтът на организацията.

Съществуващата технология WPA2, поддръжката на която е задължителна за всички сертифицирани Wi-Fi устройства, ще продължи да се използва и бъдеще. Но Wi-Fi Alliance планира да внесе подобрения, които повишават сигурността, „в съответствие с еволюцията в ландшафта на сигурността”, поясняват от алианса.

Тази година се очаква внедряване на четири нововъведения, които ще станат част от WPA3. Две от тях повишават надеждността в случаи, когато потребителите избират слаби пароли, и опростяват конфигурирането на устройствата с прости дисплеи и въобще без такива.

Третата функция ще подсили защитата в отворени мрежи, благодарение на индивидуализирано криптиране на данните. И накрая, предстои въвеждане на 192-битово криптиране, аналогично на използваното в Commercial National Security Algorithm (CNSA) Suite, което ще повиши сигурността в правителствени и военни структури, а също и в производствени предприятия.

Източник: technews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини