От х:

Днес в x:

Почина вокалистката на The Cranberries Долорес О'Риърдън

Изображение 1 от 4

    Вокалистката на рок групата The Cranberries Долорес О'Риърдън е починала внезапно на 46 години, съобщи агенция "Ройтерс", позовавайки се на ирландската държавна телевизия.

    О'Риърдън е била в Лондон, за да прави записи, съобщиха от екипа ѝ. Групата набра популярност през деветдесетте още с първия си албум Everybody Else Is Doing It, So Why Can't We? и ще бъде запомнена с песента Zombie от втория си албум No Need to Argue.

    Самата О'Риърдън започна и солова кариера през 2007 г., а през 2009 г. след шестгодишна пауза The Cranberries се събраха отново.

    През 2017 г. планираното им турне пропадна заради здравословни проблеми на О'Риърдън с гърба. Малко преди Коледа тя обяви във "Фейсбук", че се чувства добре и е била на сцена за пръв път от месеци.

    През 2014 г. О'Риърдън приключи двадесетгодишния си брак с Дон Бъртън, с когото имаха три деца. Певицата страдаше от биполярно разстройство, припомня Би Би Си.

    Говорител на полицията в Лондон каза: „Полицията разследва внезапната смърт. Полицаите са били повикани в 09:05 часа в понеделник в хотела на Парк Авеню. Жена на 40 и нещо години е била обявена за мъртва на мястото. Засега смъртта се третира като необяснима. Разследването продължава“.

    Наскоро сегашната ѝ банда бе свирила в Южна Америка. Тя публикува снимки на свои фенове от перуанската столица Лима през декември.

    Свещеникът от родния й град потвърди, че останките на певицата ще бъдат предадени на земята в Ирландия. „Разбрах едва този следобед. Семейството ѝ е много съкрушено. Внезапната ѝ смърт е шок за всички. Срещал съм се с Долорес два или три пъти, когато тя посещаваше своето семейство. Беше много прекрасна жена. Семейството чака да разбере повече подробности около смъртта ѝ“, каза свещеник Джеймс Уолтън.

    Миналата година О'Риърдън разкри, че е била диагностицирана с биполярно разстройство през 2015 година, както и че се е борила с депресията през цялата си кариера. „Има два края на спектъра – може да станеш екстремно депресиран и мрачен, да изгубиш интерес за нещата, които обичаш да правиш, или да станеш маниак. Често удрях дъното за по около 3 месеца. Когато си маниак, ти не спиш и изпадаш в страшна параноя. Опитах се да се справя с лекарства“, каза тя пред в. „Метро“.

    В началото на 2017 година The Cranberries издаде нов албум, но турнето в САЩ и Европа бе отменено през юли поради здравословни причини на О'Риърдън. В изявление от групата обявиха, че вокалистката им страда от „хроничен проблем с гърба“ и лекарите са я посъветвали да отложи своите участия и да си почине.

    През 90-те години на миналия век Долорес бе суперпопулярна заедно със своята група Cranberries. Тя записа няколко хита, които влязоха завинаги в историята на световната музика. Първо бе Zombie, след това Linger, Ode to my family, Just my imagination... Това бяха редки случаи, когато рок група от Ирландия е успявала толкова високо да се изкачи в класациите. Освен групата, която се разпадна през 2003 година, но пак се събра и през 2017 година издаде албум, О’Риордан бе доста заета и с други проекти.

    Тя записа саундтрака към филма „Страстите Христови“. По-късно го пя с Лучано Павароти. Бе известно време ментор в The Voice of Ireland, снима роли в киното.

    Такъв живот обаче не преминава спокойно. Певицата призна, че от 8-годишна възраст е била обект на сексуално насилие. Също така е страдала от анорексия и е мислила за самоубийство.

    При това, Долорес въобще не е била готова за славата и вниманието, от което постоянно странеше. През 2014 година тя нападна служител на летище и стюардеса. Плащайки огромна глоба, Долорес призна, че страда от биполярно разстройство.

    Въпросната болест се изостри заради развода ѝ с мениджъра на групата Duran Duran, Дон Бъртън, бащата на трите ѝ деца– Тейлър, Моли и Дакота.

    Тогава майката на певицата съобщи на журналистите, че певицата е преживяла силен нервен срив, заради което не е спала два месеца и е живяла в хотел. След това тя е започнала да пие хапчета и състоянието ѝ се е подобрило. Мнозина нейни почитатели обаче сега пишат, че Долорес може да се е самоубила. Засега това са само слухове.

    Източник: http://www.blitz.bg/

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини