От х:

Днес в x:

Пет глоби за хвърляне на боклук не на място

5-ма души отнесоха глоби за нерегламентирано изхвърляне на боклук. Гражданите са глобени за нарушения на територията на община Хасково през 2017 г., съобщиха от кмеството след запитване на Haskovo.net.

Недобросъвестните граждани са установени при проверки на служители на общинска служба КОРЗ /Контрол, обществен ред и законност/. На петимата нарушители са издадени наказателни постановления на стойност от по 200 лева.

През миналата година от КОРЗ са съставили и над 100 констативни протокола за нерегламентирано изхвърляне на боклуци. Служителите на контролната служба са реагирали и на над 150 други сигнала.

За безразборно изхвърляне на боклуци преди дни сигнализираха и живеещи в 40-ти блок на хасковския квартал Орфей. Те се жалваха, че неколкократно са разчиствали боклуци край блока, изхвърляни от обитатели на апартаменти в района. От общината обещаха да извършат проверка, но поясниха, че издирването на недобросъвестните е трудна задача.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Не
    Не може да бъде!
    22 -2
    14:42, 14 яну 2018
    Цели пет глоби!!! За цяла година! Много, бе! Че това са 1000 лева. Разходите за един КОРЗ-саджия за един месец! Заглавието ме подлъга, че глобите са пет само за горепосочения случай! Миналата година 5, тази година по-малко!
    • Ст
      Странен
      11 0
      18:55, 14 яну 2018
      5 са само за този случай. Но иначе си прав, сигурно и над хилядарка е заплатата с извънредни, но глей сега като стане студено( то и за топло) важи, шша да покрият в общината и нищо не е тяхна работа. Ама то не е едно с безхаберен шеф алкохолик
  • 2
    Общината е за затваряне!Б ез контрол във всички отдели.А лапат парите на гражданите,Шахматиста защо не се разходи през ноща да види,че улиците са пълни с кучета,изпочупени лампи,непроходими тротоари ,или го е страх от тъмното.
  • 3
    Общината е за затваряне!Б ез контрол във всички отдели.А лапат парите на гражданите,Шахматиста защо не се разходи през ноща да види,че улиците са пълни с кучета,изпочупени лампи,непроходими тротоари ,или го е страх от тъмното.
  • 4
    Це
    център
    7 0
    19:45, 14 яну 2018
    Само на 5 мин. от Общината, по ул. "Дуган хисар" /стълбите до опажарения тютюнев склад/ е винаги с боклуци. Чистачките къде метат, къде се скътават до края на работното време. Най-жалкото е, че наред с разпилените чашки от кафе и пластмасови опаковки, се виждат и торбички с домашен отпадък на мързеливи домакини. И тук искам да отбележа, че липсата на съзнание и КОНТРОЛ, руши иначе чистият /в центъра / град. Нека нарушителите да бъдат глобени, пък да видим дали няма да има резултат.
Последни новини