От х:

Днес в x:

„Шегаджия” вдига на крак полицията, звъни на община Кърджали за бомба в Народното събрание

Установен е подателят на телефоните обаждания за поставени взривни устройства на Летище София, НДК и Народното събрание от последните дни. Той е на 45 години, българин е и се намира в страна от ЕС. Това каза пред журналисти директорът на СДВР старши комисар Ивайло Иванов. Установено, че обажданията били са от чужд мобилен оператор.
 
Преди години извършителят е подавал множество сигнали, освен до обекти в страната, и до различни европейски институции, например Европейската комисия.
 
Иванов каза, че с партньорските служби се работи за установяване на местонахождението и задържането му.
 
Той добави още, че в България преди години са водени досъдебни производства срещу мъжа по същия повод, като извършителят е подавал много такива сигнали. По данни на Иванов извършителят се занимавал с подобни деяния от 2012 г. Той уточни, че от доста време подавалият сигнали не се намира в България. Извършителят има криминални регистрации за шофиране на кола след употреба на алкохол.

В последните дни той е подал три сигнала за бомба на Летище София, два сигнала за НДК и един за Народното събрание, като взривни устройства не са били открити никъде. Сигналите, които са от един и същ номер, са подадени на телефони с публичен достъп. Последният сигнал от вчера - за НДК и НС, е бил подаден на горещия телефон на община Кърджали.

dariknews.bg

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини