От х:

Днес в x:

Момчилградската болница ще се включи в национален протест

Работещи в МБАЛ "Д-р Сергей Ростовцев” в Момчилград ще се включи в протеста, организиран от Националното сдружение на общинските болници. В понеделник - на 15 януари здравното заведение ще прекрати работа за 1 час от 12 до 13 часа. Работещите в здравното заведение призовават жителите на Момчилград да подкрепят протеста им.
От Националното сдружение на общинските болници настояват лечебните заведения да получат целева субсидия от 30 милиона лева, с която да се ликвидира некоректното отношение на държавата към общинското здравеопазване през последните 10 години.
От сдружението искат още спешно изплащане на надлимитната дейност, която за 38 общински болници, членуващи в сдружението, към октомври 2017 г. е над 5 милиона лева и за спешно коригиране на цените на клиничните пътеки, което не е правено от 2010 година.
От болницата настояват за организирането на дискусия за бъдещето на здравеопазването, на която да се представи визията на заинтересованите страни.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Въ
    ВЪТРЕШЕН ЧОВЕК
    1 0
    17:40, 14 яну 2018
    Защо да подкрепим тази /така наречена болница/. Уважаеми доктори, вашата /болница/ вони от кражби ,корупция и некадърност.нищо не става от вас..само за пари говорите. За пациента и правата му,някой ще говори ли ?!!?????
Последни новини