От х:

Днес в x:

11 °C

В петък 5 часа: кметът прекрати четирите конкурса за началнически длъжности в общината

Със свои заповеди от днес кметът Добри Беливанов прекрати конкурсите за директори и началници в местната администрацията, и за секретар на общината.

С актовете, разписани от градоначалника, се прекратяват процедурите за: директор на Дирекция „Администрация и правно – нормативно обслужване“, за директор на Дирекция „Икономика и стопански дейности, управление на общинската собственост“, за началник на отдел „Архитектура, градоустройстро и кадастър“ в Община Хасково и за директор на дирекция „Икономика и стопански дейности, управление на общинската собственост“.

Мотивът за прекратяването на конкурса за шеф на Архитектурата е чисто технически, понеже са били подадени документи само от двама кандидати. Единият от тях – Саранди Сарандев, е отпаднал в начална фаза заради липсата на изискуем управленски опит, а вторият – Тоня Маркова не се е явил на теста.  

При трите заповеди мотивите за отмяната са заради изразеното становище, че начина на провеждане на конкурсите е погрешно в предварителното разработване на концепциите.

Още в началото на седмицата стана ясно, че трите конкурса са незаконни, след проверка по тях на Инспекцията по труда в Хасково. Инспекцията беше провокирана от жалба за опорочаването им.

В момента  процедурно пръдължава конкурса  за шеф на Дирекция „Архитектура“. На него в състезание са Драгомир Колев и Тоня Маркова.  

Haskovo.net


 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (15)

  • 1
    Ne
    Nerazbiram
    21 -2
    18:43, 12 яну 2018
    Толкова рано ги е отменил, в 5 часа?
    • Пи
      Писна ни!
      31 -13
      21:04, 12 яну 2018
      Стига сте ни занимавали с това посмешище гербаджийско Беливанов! То бива некадърност и простотия, ама при него са направо в изобилие. Герб и Беливанов закопаха Хасково и ни върнаха 20 години назад. ВЪН ОТ ХАСКОВО!
    • Фе
      фен
      8 -1
      16:46, 13 яну 2018
      Отменил ги е,защото тия "експертки" от Човешки ресурси не са в час,и там трябват промени...
    • Jo
      John
      0 0
      16:03, 14 яну 2018
      има 30 минути за обжалване, к`во ривети?!
  • 2
    Не
    Невежите кандидати
    44 -5
    19:38, 12 яну 2018
    Невежите кандидати, които попълваха протоколите на конкурсите за собствените си места, а сега пък и сгрешиха обявлението за конкурсите, доведоха кметът си до състояние на срам, позор и подигравки пред цяла България. Г-н Кмете, не виждаш ли, че точно те те подвежда, обграден си от алчен и некомпетентен екип. Прави си изводите, защото това не е случайно, вече за трети път те правят за резил.
  • 3
    Пр
    ПРОВЕРЕТ ГИ
    31 -6
    19:41, 12 яну 2018
    И сега предлага ме да напишем едно писмо до Парламента и да помолим да направят специална комисия за Хасково Община и да проведат конкурсите специално за Керимова,Петеви Налбантова,Кмета иска да наложи тези неуспели никъде служители,непремено да заемат тези постове,въпреки,че багажа им го видяха всички.Станаха за смях на цяла България.Можели сами да си пишат протоколите.да те оценят по домашна работа и пак да сте в батака.Тези Калинки трябва да им се проверят дипломите.
  • 4
    На
    Наша гордост
    32 -8
    19:50, 12 яну 2018
    Беливанов втори мандат кмет.Даже пожизнено!
    Минко Ангелов -министър на електромерите.
    Иван Стаматов-министър на годишните и други авто прегледи
  • 5
    21
    214586
    13 -4
    19:52, 12 яну 2018
    Той да не спи за неспазването на закона за пенсиониране на началници при навършване на възрастта за пенсия. В школското общежитие пом.директорката си прави оглушки от години. Така е, когато си се залепил здраво за директора. Толкова здраво, че миризмата се носи из целия град. Насенцето командва, не си играе. Съкращава, уволнява, интриганства...само да е на власт, че паричките и облагите са много. Докога тази жена ще си прави каквото поиска на гърба на другите. Обра всички награди и не даде на никой друг даже да си помисли, че може да бъде оценен труда му. Чак пък такава наглост наистина рядко се среща.
  • 6
    Go
    google
    24 -6
    20:58, 12 яну 2018
    Браво на кмета, браво на герб.

    Позор,
    позор,
    позор,
    позор,
  • 7
    Пр
    принцесата от Монако
    19 -18
    23:35, 12 яну 2018
    и защо намесвате ГЕРБ? От 6 месеца те не са в управлението на общината!След Монако кметът има други съветници и управлява - е, управлява е сииилно да се каже - под тяхното вещо ръководство!Но в действията му няма ни мисъл,ни логика - а бил шахматист и то майстор на спорта!?И така - очакваме новите конкурси,с нови концепции и ..........така,до края на света!!!!!!
    • Гр
      гражданин
      11 -1
      21:17, 13 яну 2018
      Ами намесваме ви,защото този,който издигна Беливанов за смет подаде оставка и после си я оттегли,вместо с достойнство да се оттегли и понесе вината за провала и вие си го защитихте под строй.
  • 8
    Ди
    Димитровград
    8 -7
    10:29, 13 яну 2018
    Нащият Тодор Бояджиев му дърпа конците на дъртака.Превзехме ви кауни прости!
  • 9
    Бо
    Божко
    13 -8
    11:30, 13 яну 2018
    Имам идея как да се справим с проблема "Беливанов". Да напишем молба до прокуратурата, че човекът е психично болен и представлява опасност за себе си и околните. Нека се назначи психиатрична експергтиза, тя ще потвърди тази констатация. Тогава по предложение на прокуратурата съдът следва поне за 6 месеца да изпрати Беливанов за лечение принудително в някоя психиатрия- тази в Кърджали хем е близко , хем е професионално надеждна. После Общинският съвет следва да освободи човека като неспособен да изпълнява задълженията си- така и той ще се лекува и хасковлии няма да страдат.
  • 10
    Вс
    всяка грешка има прошка
    12 -8
    16:32, 13 яну 2018
    Господин Добрев ,ела си поправи грешката .Така ще ти бъде простено!
  • 11
    Гр
    гражданин
    6 -2
    21:14, 13 яну 2018
    Некадърници,такова чудо не познава световната история,за две години и половина дори един конкурс не можахте да проведете като хората!? Не гела жена му няма ли да се яви на конкурс? Време е да изгоним цялата общинска паплач и да отиваме на избори,това вече не се търпи.
Последни новини