От х:

Днес в x:

Предприемач реши да раздава безплатно хляб и получи болезнен опит

Изображение 1 от 2

    Собственичката на хранителни магазини Яна Гурова решила да раздава безплатно хляб на пенсионерите в Калуга веднъж седмично. Благотворителната инициатива започнала през май миналата година в един от магазините ѝ, като начало. Но сега тя е прекратена, а самата предприемачка е натрупала горчив опит.

    Съседните магазини постоянно се оплаквали от скандалите и боя за безплатен хляб. Тогава тя преместила акцията в друг магазин, раздаването потръгнало без проблеми, показали го по телевизията, писали медии.

    Но след като хлябът започнал да пристига по-късно, отколкото хората били свикнали, започнали да се образували опашки часове преди отварянето на магазина. Сложили специални табели - за новото работно време и за това, че хляб има за всички. При това раздавали ежедневно. Но хората чакали с часове, карали се помежду си. Посрещали продавачите гневно и вдигали скандали. Оплаквали с в градската управа, заявявали, че се краде хляб от пенсионерите.

    Собственичката виждала, как продавачките ѝ търпят скандалите, очите им се просълзяват от неоснователните претенции, как ръцете им треперят от нерви. За целия си живот не съм получавала толкова обиди, казва една от тях. Вярвахме, че правим нещо добро и полезно, споделя самата Яна Гурова пред местно издание. Категорично никога повече! Сега тя е намерила друга форма на благотворителност и възнамерява да превежда част от печалбата в детски благотворителен фонд. 

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини