От х:

Днес в x:

Почина простреляният данъчен шеф Иво Стаменов

Простреляният на 18 декември началник на отдел "Фискален контрол" в НАП Иво Стаменов, е починал във ВМА.

43-годишният мъж е издъхнал тази сутрин, въпреки триседмичните усилия на медиците да го спасят. 

Иво Стаменов бе прострелян в центъра на София - на улица "Дунав" в близост до кръстовището с ул. "Московска", докато шофираше личния си автомобил - джип БМВ Х3. Сигналът за стрелбата бе подаден около 8.40 ч. на 18 декември м.г.

Стаменов е бил причакан и прострелян от упор на метри от входа на детска градина. В критично състояние бе приет във Военномедицинска академия в критично състояние и бе опериран два пъти, като му бяха прелети десетки сакове с кръв и плазма. Той имаше поражения в десния бял дроб и големите кръвоносни съдове в областта. 

Стрелбата срещу данъчния шеф предизвика острата реакция на премиера Бойко Борисов, който заяви: "Когато стрелят по данъчен, стрелят по самата държава, и ако ги оставим безнаказани, утре ще посегнат и на друг". Той обеща бързи ответни мерки, но до момента нападателите не са открити и задържани

По неофициална информация регистрирана в Кърджали фирма е попаднала в полезрението на разследващите стрелбата срещу данъчния шеф. Тя е била в списък за укриване на ДДС чрез фиктивен внос. В НАП Стаменов отговаряше именно за фискалния контрол над рискови стоки, каквито са месо, месни продукти, зърно, зеленчуци, горива и други. 

Той е семеен. Със съпругата му след месец трябвало да отпразнуват 19 години брак. Има двама сина, единият от които е на 2 годинки.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини