33 °C

МБАЛ "Св.Екатерина" се включва в националния протест на общинските болници

МБАЛ "Св.Екатерина" в Димитровград ще подкрепи националния протест, организиран от Сдружението на общинските болници в България. Той е насрочен за 15 януари, понеделник във времето 12:00 до 13:00 часа.  

„Спрете унищожаването на общинското здравеопазване!“ e надслова на организираното недоволство. Участие в протеста са потвърдили повечето членове на сдружението – общински болници, намиращи се извън областните градове.

От сдружението подчертават, че голяма част от здравните заведения в страната са в реален фалит, като към края на 2017 г. 31 от тях имат неразплатени задължения в размер на 24 млн. лв., от които 12 млн. лв. са просрочени.

По обяд в понеделник за час символично ще протестират и работещите в димитровградската болница, съобщиха от там. Те подкрепят исканията на Сдружението на общинските болници в страната, защото са справедливи и правилни. От местното здравно заведение искат хората, които отговарят за здравеопазването у нас да чуят за проблемите по места и да вземат мерки.

Припомняме, че последния протест в МБАЛ "Св.Екатерина" бе през октомври 2017 година, когато работещите там недоволстваха зарази неизплатени от 2015 година заплати.


2 Коментара

Хороскоп за 16.07.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия

Случаен виц

Последни новини