От х:

Днес в x:

МБАЛ "Св.Екатерина" се включва в националния протест на общинските болници

МБАЛ "Св.Екатерина" в Димитровград ще подкрепи националния протест, организиран от Сдружението на общинските болници в България. Той е насрочен за 15 януари, понеделник във времето 12:00 до 13:00 часа.  

„Спрете унищожаването на общинското здравеопазване!“ e надслова на организираното недоволство. Участие в протеста са потвърдили повечето членове на сдружението – общински болници, намиращи се извън областните градове.

От сдружението подчертават, че голяма част от здравните заведения в страната са в реален фалит, като към края на 2017 г. 31 от тях имат неразплатени задължения в размер на 24 млн. лв., от които 12 млн. лв. са просрочени.

По обяд в понеделник за час символично ще протестират и работещите в димитровградската болница, съобщиха от там. Те подкрепят исканията на Сдружението на общинските болници в страната, защото са справедливи и правилни. От местното здравно заведение искат хората, които отговарят за здравеопазването у нас да чуят за проблемите по места и да вземат мерки.

Припомняме, че последния протест в МБАЛ "Св.Екатерина" бе през октомври 2017 година, когато работещите там недоволстваха зарази неизплатени от 2015 година заплати.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Гг
    Ггж
    7 -4
    17:48, 12 яну 2018
    МБАЛ "Св.Екатерина" в Димитровград заслужавате протес срещу Вас.Това е най некадърната болница.. сумати народ измря там от вашите "грижи".Там лекари НЯМА!Цялата управа,абсолютно всички трябва да се уволнят и даже 1 стотинка не заслужавате... уродиии.Преди 2 месеца баба ми и става много лошо във 3 през ноща.. естествено се вика линийка.. (груба грешка).. линейката при нулев трафик във 3 сутринта дойде на 18 мин ????? И накрая ни изкараха виновни,че сме ги извикали... моляяя??? Жената (баба ми) била внигнала високо кръвно,това не било за бърза помощ? Това ни каза лекаря.. е тя неможе да диша,цялата мокра.. аз от къде да знам как да и помогна? Хора бягайте на далеч от тази болница,по добре в хасково
  • 2
    Гр
    Гражданин
    7 -3
    20:48, 12 яну 2018
    Тази болница е превърната на пазар. Всички лекари си докарват от частни кабинети и нехаят за болните. Търговци! Изгонете търговците от храма, така пише в библията. Помощният персонал кучета го яли.
Последни новини