33 °C

Общинската комисия за конфликт на интереси нищи случая с Драгомир Колев

Случаят с ексшефа на Архитектурата в Хасково Драгомир Колев мина в ръцете на Общинската комисия по предотвратяване и разкриване конфликт на интереси. Председателят на структурата към Общинския съвет Димитър Шалапатов съобщи за Haskovo.net, че сигналът срещу Драгомир Колев е подаден в понеделник, но е разгледан на заседание снощи. Едно от решенията по казуса е изискване на информация от кмета на Хасково Добри Беливанов дали общината е имала договорни отношения с фирмите, в които Драгомир Колев е бил собственик, съсобственик или участник по времето, в което той е изпълнявал началническата длъжност в общинската администрация.“Искаме пълна информация дали фирмите на Колев са влизали във финансови взаимоотношения с общината“, посочи Шалапатов. Водената от него комисия подготвя и документите по случая към Националната комисия по предотвратяване и разкриване конфликт на интереси.“При подобни сигнали ние сме длъжни да препратим документацията към Националната комисия. По закон нейно ще е и последното решение дали има нарушения. Това ще се случи на базата на събраната документация и направените констатации от Общинската комисия“, уточни още Димитър Шалапатов. Той посочи, че ще бъде изпълнена и практиката при сигнали за конфликт на интереси Комисията да изпраща уведомление и към прокуратурата.

Самият Драгомир Колев ще бъде поканен, за да обясни своята гледна точка на следващото заседание на комисията. От кого е подедн сигнала към общинската комисия обаче Шалапатов не разкри, тъй като няма право по закон да посочи вносителя. 

До конфликта се стигна след като стана ясно, че Колев в качеството си на директор на “Архитектура, градоустройство, строителство и инвестиции” в общинската администрация е погазил закона, като не е напуснал фирмите, които управлява, след назначаването си на ръководна длъжност. Часове след като гръмна скандала той подаде оставката си, която беше приета от градоначалника. Въпреки ситуацията обаче Драгамир Колев не се е отказал от участието си в обавения преди време конкурс за директорското място в  Архитектурата, което отстъпи само преди дни и чиито прецедури текат и в момента, научи Haskovo.net

Красимира Славова


20 Коментара

Хороскоп за 16.07.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини