От х:

Днес в x:

Пиян шофьор без книжка с 5 присъди погубил пешеходка в Хасково

6 г. затвор получи пиян водач без книжка, който по непредпазливост е причинил смъртта на пешеходка при катастрофа в Хасково и избягал, съобщиха от прокуратурата. Присъдата е по обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Хасково и трябва да бъде изтърпяна при първоначален общ режим.

Инцидентът станал на 27 март 2016 г. с лек автомобил БМВ. Излизайки от кръстовището на булевард „Васил Левски“ 38-годишният Николай Н. блъснал 78-годишната жена, която била застанала в източния край на платното за движение. От удара старицата пострадала тежко и починала в болницата. Шофьорът на Бавареца вместо да спре, за да окаже първа помощ на ранената жена, избягал и се прибрал във вилата си. По-късно служители на МВР открили автомобила и водача, който бил задържан.

По делото е установено, че Николай е шофирал колата с концентрация на алкохол в кръвта – 1,91 промила, установено с химическа експертиза. Водачът нямал и шофьорска книжка. Била му отнета през октомври 2013 г. заради системно нарушаване на правилата за движение. До тогава му били издадени 13 наказателни постановления за извършени административни нарушения по Закона за движение по пътищата, заради което му били отнети всички контролни точки. Освен това Николай е бил осъждан пет пъти, като три от тях, са за управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол.

По делото са били назначени и извършени множество експертизи, разпитани свидетели, приложени веществени доказателства. Присъдата може да се обжалва и протестира пред Апелативния съд в Пловдив.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ня
    няма такава държава
    15 0
    12:43, 13 яну 2018
    Абе тия толкова ли са прости нама ли най после да променят закона нека да го направят след употреба на алкохол или дрога и настъпи фатален край да се гледа дело за ПРЕДОМИШЛЕНО без право за намаляне на присъдата щом си седнал пиян зад волана да си носиш отговорноста!!! А за съдията срам и позор моля репортерите като пишете статиите пишете и имената на съдиите поне Хасково да знае заради кой дебил след 3 години същото може да се повтори защото нали се сещате че няма да лежи 6 години
  • 2
    Им
    Има такава държава
    0 0
    14:30, 15 яну 2018
    България се нарича. Това което си писал е вярно е логично но няма да се случи.Спомни си че наскоро че лицето Владимир Каролев инициира промяна на законодателството защото бяха му свалили номера на автомобила заради изтекла валидност на книжката му. Така няма да намалеят убийствата на пътя.Но на кого му пука важното е че МВР получи 100 милиона за това което правят най-добре тоест нищо.
  • 3
    Им
    Има такава държава
    0 0
    14:34, 15 яну 2018
    Престанете с евтините номера с грешните кодове нетаджии
Последни новини