От х:

Днес в x:

В КАТ регистрират на пълна пара заради пропуските през декември

    “Дано да мина до вечерта”. Думите са на мъж на около 40 години. Той не си казва името, само номера-103. Под номера си говорят и останалите около него. Този, който е 92-ри, съобщава на другите:Сега обработват номер 56, май аз ще мина днес. Десетки непознати мъже и жени, които се обръщат един към друг с номера, чакат пред КАТ-Хасково от 8.30 часа. Часът е вече 13.30. Работният ден е преполовил, половината и от дошлите сутринта са обслужени, за останалите чакането продължава. Някои са за регистрация от друг регион, други-за промяна на собствеността, чакат за нов талон, има и такива, които регистрират превозни средства нов внос. „50 на 50 са тези, които са за нова регистрация и чакащите за останалите услуги“, обяснява началникът на група „Регистрация на пътни превозни средства и отчет на пътни превозни средства и собствениците “ към сектор Пътна полиция -Хасково Виктор Атанасов.

    Въпреки преполовилият ден, няма напрежение, хората се отнасят с разбиране към ситуацията.

    Вътре в сградата  гишета работят с пълна пара. Разпореждането на шефа на сектор “Пътна полиция” при ОДМВР-Хасковона  гл. инспектор Димо Чобанов е да се работи в непрекъснат процес „Разпоредил съм графиците да са направени така, че процесът по обслужването да е непрекъсваем в рамките на работния ден. „В групата на регистрация са шест работни места. Целият състав е наличен, няма отпускари по това време на годината заради натрупването, което винаги се случва в началото на януари.“, обяснява и Виктор Атанасов. Въпреки обичайната ситуация в началото на годината, този януари е с още повече опашки. Натрупването се е получило заради повечето почивни дни в края на декември. „За първи път в края на декември почивахме пет дни. От тях пропуснахме три работни дни, които също бяха обявени официално за почивни. На ден по принцип обработваме по 100 заявки. Тоест сега имаме да наваксваме 300 услуги. Затова се получиха тези опашки. Стремим се обаче да не връщаме хора, които са загубил цял ден в чакане. За всички ситуацията е напрегната, но се радвам, че хората подхождат с разбиране и няма ексцесии.“, обяснява шефът на групата по автомобилните регистрации.

    До края на днешния ден ще бъдат обработени около 115-120 заявки. Групата ще е в извънреден работен график докато ситуацията се нормализира. А прогнозите са, че това ще стане поне след седмица, докато се наваксат декемврийските пропуски.

    Красимира Славова 

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Аз
      Аз
      3 0
      20:48, 10 яну 2018
      Ти много ги разбираш
      • Ха
        Хасковлия
        4 -1
        08:10, 11 яну 2018
        Няма го бати Стефан Кръстев и зациклиха в КАТ.
    Последни новини