От х:

Днес в x:

Безос стана най-богатият човек в модерната история

Богатството на основателя на Amazon Джеф Безос продължава да расте. Според индекса на милиардерите на Bloomberg, то вече е над 105 млрд. долара, което го прави и най-богатия човек в модерната история, отбелязва онлайн изданието Re/Code.

Състоянието на Безос е повече от максимума на предишния най-богат човек Бил Гейтс. Гейтс никога не е достигал такава сума на богатството си, но според анализ на Bloomberg, това е най-вече заради много по-голямата благотворителна дейност.

Безос се е посветил почти изцяло на Amazon и космическата си компания Blue Origin. Активността на Безос във филантропията е доста по-скромна. Той дарява милиони долари най-вече на Университета на Принстън, който той е завършил и където се запознава със съпругата си. Безос е дарявал милиони и на център за проучвания за лечение на рак в Сиатъл.

Безос смята, че може да помогне за спасяването на цялата планета чрез компанията си Blue Origin. Една от нейните дългосрочни цели е преместването на тежката индустрия в космоса, което ще намали значително замърсяването на Земята. Той инвестира по 1 млрд. долара годишно в компанията.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини