От х:

Днес в x:

Майката на зверски закланата Милена от Варна: „Тя беше влюбена в града ви и в Родопите“. . .

    Днес Окръжен съд в Смолян не даде ход на делото за убийството на Милена Стефанова от Варна заради нередовно призован свидетел. Съдебното заседание беше отложено за идната сряда-17 януари 2018 в Окръжен съд в Смолян. Припомняме, че 51 годишната Милена беше убита от 62 годишния Петър Русев от Турян през март 2017г. Двамата имали връзка в продължение на около 2 години, а убийството с 8 удара от нож е било заради ревност.

    Майката на убитата Милена дойде на заседанието със снимка на убитата си дъщеря.

    „Аз пледирам за доживотен затвор, тя не е убита просто така, да е намушкана с нож, тя е гонена, настигната, 8 пъти пробита и оставена там в тревата … погледнете снимката когато я намират … той дори не е казал къде е, забил си ножа и си отишъл в къщи. Дъщеря ми е била наръгана още докато е била в къщата, а снимките са ужасни и дори следователят не позволи да види снимките“, разказа майката Руска Стефанова.

    Според нея, каквато и да е причината за отношениета, Милена е помагала на убиеца си, му е носела хляб, тя самата е била свидетел на това, когато идвала два пъти в годината на гости на дъщеря си.

    „Тя не се омъжи защото не е желаела. Тя не е за това време, прекалено е свободна. Всички възрастни хора там, /б. а. В Турян/, с които е била приятелка, казват, че е нямала интимни отношения с него, но го е допуснала много близо до себе си. Той е имал познания по история, тя обичаше да се рови, тя беше жива реклама на историята на вашия град и Родопите“.

    Майката разказа още, че Милена е израснала в Родопите, семейството пристига в Рудозем през 1970г и живеят там 10 години. Тогава Милена е била на 5 години, по-късно завършила средно образование тук. „Двете ми деца, тогава синът ми беше в 4 клас, тя беше на 5 годинки, са влюбени в Родопите. Всичко прочетох, аз съм майка няма да я съдя, ако е имала отношения, но предполагам, че с него не би имала, той е ограничен мъж. Тя идваше в Смолян с голяма раница с книги от библиотеката, четеше много, интересуваше се и пишеше много за Смолян. Шест години е живяла в Турян, искаше да живее свободно, може би от тук нататък така ще бъдат младите, но тя просто беше изпреварила времето си.

    Майката цитира писмо на Милена до писателя от Смолян Христо Стоянов, в което тя пише: „Аз се радвам, че успях да се запазя неомъжена“. Според майката на убитата, тя е знаела, че никой няма да търпи свободния ѝ дух, нито пък е смятала, че ще бъде добър родител, който да отгледа децата си. Майката Руска, която е работила като началник смяна в мините в Рудозем е категорична, че Милена е дошла в Смолян от любов към Родопите.

    Категорична е, че убиецът трябва да получи доживотен затвор, макар че се е признал за виновен.

    Щиляна Чакърова

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини