От х:

Днес в x:

За Мендел разказаха учениците от Клуб "Генезис" на ПГСС

Електронното издание на ПГСС „Васил Левски“ „Ученически стандарт“ съобщи за изява на клуб „Генезис“, с която са отбелязани 134години от смъртта на родиначалника на генетиката – Грегор Мендел .

За дейността му на учител, математик и блестящ ботаник някои от присъстващите на събитието чуха за пръв път. Особен интерес у аудиторията предизвика обяснението на експериментите, които Мендел провежда в продължение на 7 години, за да проучи закономерностите при предаване на белези от родители на потомство.

Младежите научиха кога при родители с кафяви очи може да се роди синеоко дете. Разбраха какъв е шансът детето да е синеоко и русокосо дори когато бащата е с черна коса и тъмни очи.

С викторина завърши представянето на делото на Мендел.  Учениците от клуб „Генезис“ зададоха на съучениците си въпроси върху онова, за което вече им бяха разказали. Най-знаещ се оказа Георги Желязков от ХІІ а клас, но организаторите на честването на Мендел дадоха шанс за изява и на ученици от по-малките класове. За правилните отговори участниците във викторината получиха вкусни награди.

Клубът създаден по проект „Твоят час“ и е с ръководител Николина Атанасова.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини