От х:

Днес в x:

Как да не съсипете новата си връзка

Честите срещи и сексът могат да навредят на двойки, които са заедно отскоро, пише Daily Mail.

В началото на връзката партньорите трябва да се виждат не по-често от два пъти седмично и да не прибързват със секса. Така съветват независимо един от друг авторът на книгата "На се примирявай: Как да се омъжиш за човека, за който си предназначен" Скот Каръл и докторът по психология от Университета Ешива в Ню Йорк Сет Майерс.

Да бъдете непрекъснато заедно създава илюзията за духовна близост, интимност и зависимост, но в действителност е необходимо известно вренме, за да опознаеш истинския характер на човека, понакога - години. Срещите с потенциалната ви половинка могат да засилят вашите чувства, но рискувате да преживеете емоциите твърде рано и това би могло да замъгли преценката ви в дългосрочен план. Трябва да имате достатъчен интервал до следващата среща, за да дадете на вашите най-дълбоки чувства време да изплуват от подсъзнанието ви.

Ако прекарвате прекалено много време заедно, преди да сте готови, това може да доведе до паника и да прекъсне нещата преждевременно. Често срещан проблем е, когато човек се вълнува от новите отношения и се втурва напред, да съсипе добра връзка, която има голям потенциал, казва д-р Карол,

Най-добрият начин да запазите една нова връзка е да внимавате да не се виждате твърде често, пише.и д-р Майърс в Psychology Today. Въпреки че няма нищо лошо в физическата или сексуалната близост, това трябва да се прави, когато има доверие, казва психиатърът.

Ако не сте опознали истински човека, който предизвиква тези ваши интензивни емоционални реакции, може да се изложите на риск, предупреждава д-р Майърс.

"Ако човекът е добър и иска същото като вас, няма проблем; ако човекът няма същите цели като вас, може да се почувствате самотни и предадени".

Д-р Майърс съветва да се срещате веднъж седмично през първия месец и след това да увеличавате срещите постепенно.

За съжаление да се придържат към подобни препоръки е трудно за мнозина влюбени - любовта те тласка колкото може по-близо към човека до теб.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини