От х:

Днес в x:

Има заподозрян за убийствата в Нови Искър. Преглед на печата

"Сега":

ЕК следи промените в законодателството в България за борба с корупцията

Европейската комисия следи промените в законодателството в България за борба с корупцията, каза днес говорител на институцията в отговор на журналистически въпрос за наложеното от президента Румен Радев вето върху Закона за противодействие на корупцията, съобщи БНТ. "Законодателните промени в България са в ход, ние ще ги проследим и след това, към края на 2018 година, отново ще оценим напредъка. Така, че ние продължаваме да работим заедно с българското правителство в борбата срещу корупцията", заяви Мина Андреева, говорител на ЕК.

Издирва се. 

"Дума":

Има заподозрян за убийствата в Нови Искър

56-годишният Росен Желев Ангелов е обявен за общодържавно издирване като заподозрян за шесторното убийство в Нови искър. Има вероятност да е въоръжен и опасен, предупредиха снощи от МВР. Хората, които имат информация за местонахождението на издирвания, могат да подават сигнали на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР.

Фалшиви новини. 

"Монитор":

Мария Габриел: Фалшивите новини атакуват демокрациите ни

Фалшивите новини имат главно една цел - пари, но имат и едно друго измерение, което е по-опасно - атакуват демокрациите и ценностите ни. Това го видяхме и с Брекзит и с изборите във Франция. Това мнение изразява представителят ни в Еврокомисията и комисар по цифрова икономика и общество Мария Габриел в интервю за белгийския всекидневник L'Echo. "Подходът спрямо фалшивите новини в социалните мрежи трябва да се превърне от национален в европейски", подчертава тя и обявява, че през пролетта на тази година тя ще предложи стратегия за борба с този феномен, която ще бъде подложена на обществено обсъждане. 

Съд. 

"Сега":

Депутат от БСП ще бъде съден за купуване на гласове

Софийска градска прокуратура внесе в Софийски градски съд обвинителен акт срещу депутата от БСП Манол Генов и Николай Христев, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. Генов, чийто депутатски имунитет беше отнет, е обвинен за това, че в средата на месец март 2017 г., в Асеновград, е дал 100 лв. на мъж, който е свидетел по делото. Парите били предадени на свидетеля чрез Христев и друго лице. Сумата трябвало да бъде разпределена между жители на Асеновград, с цел да бъдат склонени да упражнят избирателните си права в полза на Манол Генов като кандидат за народен представител, уточняват от пресцентъра на прокуратурата.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини