От х:

Днес в x:

Окръжна прокуратура Смолян пое разследването на скандала с доспатските ловци, притискани от най-високо ниво

    Ловно – рибарските дружинки в Змеица и Доспат са изпратили сигнал до прокуратурата в Девин за сериозни нарушения от най-високо ниво и поставени в района незаконни капани за дивеч.

    Тъй като в сигналите са визирани деяния като престъпления по служба и злоупотреба със служебно положение, Девинската прокуратура по компетентност е препратила преписката до Окръжна прокуратура в Смолян, потвърди окр. прокурор Тодор Деянов. Материалите по сигнала на родопските ловци са разпределени на прокурор и в рамките на 30-дневен законов срок, държавният обвинител, който ги разглежда, ще реши дали проверката ще продължи с образуване на досъдебно поризводство или ще бъде прекратена.

    Родопските ловци от достаптката дружина откриха капан за уловяне на жив дивеч на 500 метра от границата на ловностопанския си район. Капанът е изграден от концесионер на ловна площ, граничеща с територията на доспатските ловци. След като ловците публикват клипа в социалните мрежи и изпращат сигнали за закононарушения, твърдят, че срещу тях започва тормоз от служител от "Югоизточно държавно предприятие" Сливен (ЮИДП) с бяла „Тойота“, описано в писмото.

    Възмутени до крайност, ловците изпращат отворено протестно писмо – сигнал до министъра на Министерството на земеделието, храните и горите, Изпълнителната агенция по горите, на държавните предприятия за управление на горските територии в Смолян и в Сливен, и районната прокуратура в град Девин.

    СмолянБГвестинет

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини