От х:

Днес в x:

Арестуваният митничар свил половин милион, остава зад решетките

    Разследващият митнически инспектор Димитър Манчев, който беше арестуван за присвояване на 100 000 турски лири, ще остане за постоянно в ареста. Мярката му за неотклонение „задържане под стража“ беше потвърдена от Окръжния съд в Хасково днес. Решението на съдебния състав с председател Деляна Пейкова е окончателно и не подлежи на обжалване.

    49-годишният митничар беше арестуван на 21 декември след сигнал за липса на валутата, конфискувана по досъдебно производство. На следващия ден Районния съд му наложи мярка за неотклонение задържане под стража. Днес решението беше обжалвано от адвокатите му Иван Иванов и Илия Бабаджанов. Те пледираха клиентът им да бъде освободен под домашен арест. Юристите изтъкнаха добри характеристични данни, сред които и факта, че е бил награждаван като военослужещ. Манчев участвал във военни мисии в Афганистан, за което е бил награден със златен медал от НАТО. По-късно продължил държавната си служба и при пенсионирането си е награден с грамота от Военна полиция за заслуги.

    Наблюдаващият прокурор по делото Антон Стоянов обаче настоя обвиняемият да остане за постоянно в ареста. Той заяви пред съда, че след ареста на Манчев започнала проверка на дейността му, при което е установена липса на още над 200 000 евро по други две досъдебни производства от миналата година. Така присвоената сума набъбва на около половин милион.

    След оттегляне за съвещание съдът наложи постоянен арест на Манчев. На този етап от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че той е извършител на деянието, в което е обвинен, а и има опасност да се укрие и извърши други престъпление, предвид факта, че познава пропусквателния режим на границата, бяха сред мотивите на магистратите.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Ху
      Хулиган
      9 -2
      18:54, 2 яну 2018
      Те скоро и други награди и медали ще му дадат. С тези хубави бузки и предни и задни и с тази скромна устичка.
    • 2
      Ки
      Кирил
      5 -1
      07:28, 3 яну 2018
      Защо работи в митницата този пенсиониран военен ????? Как се взимат на работа там от кол и важе !!!
    • 3
      Ми
      Митко
      2 -2
      08:30, 3 яну 2018
      НЕ Е МИТНИЧАР, стига сте търсили сензация! Разследващите в митницата са толкова митничари, колкото каруцарите ся шофьори! Бивши полицаи, военни пр.
    • 4
      Ма
      Майстор
      1 0
      10:32, 3 яну 2018
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    Последни новини