От х:

Днес в x:

Хванаха 2 млн. бандерола за цигари, скрити в камион на молдовец

    Още в първия работен ден на новата година от Митниците се похвалиха с удар на контрабандна пратка на бандероли за цигари. Митнически служители са открили над 2 млн. акцизни бандероли с надписи на Беларус в тайници на камион, проверен на ГКПП Капитан Андреево.
    Акцизните стикери са спипани на 22 декември в тайници на возилото, пълно със стока от Турция, която трябвало да стигне в Латвия.

    Пред българските митнически служители шофьорът е заявил, че не пренася други стоки, валута или лични вещи, освен декларирания товар. При извършената митническа проверка на камиона със специализирана рентгенова апаратура, митническите служители установяват  подозрителна плътност и съдържание в две зони на ремаркето. При последвалата физическа проверка, митническите служители откриват в тези зони специално изградени тайници, които представляват двойно дъно на два шкафа за инструменти.  В тайниците са открити общо 73 пакета, обвити с кафява хартия и съдържащи по-малки пакети с общо  2 190 000 броя акцизни бандероли  за тютюневи изделия.

    Акцизните бандероли са иззети с протокол. Срещу шофьора на камиона – молдовски гражданин – е съставен акт за нарушение на Закона за митниците. Товарният автомобил е задържан като средство, послужило за укриване и превозване на акцизните бандероли през държавната граница на страната без знанието и разрешението на митническите органи. Работата по случая продължава.

     Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини