От х:

Днес в x:

„На разходка с мечка“, кметът на Стойките проследи звяра през село и засне следите

    Мечка обикаля в центъра на Стойките, влиза в дворовете и разучава терена. Кметът на селото Георги Георгиев я проследил по стъпките и снимал следите не само от лапите на животното, но и съборените от едрото тяло огради. Той разказа, че минал по стъпките й от единия край

    на селото през двора на съседката му Стефка, слязла до центъра и излязла от другия му край.

    Любопитна Мецана обходила дворовете, понатрошила оградите и си отишла без друг ипоразии. През последната година в района не е имало и нападения и нанесени щети, каза още Георгиев.

    „Мечките са много любопитни и обикалят, изучават. Тази не е голяма, по следите може да се определи около 150кг. Вероятно е същата, която засякох преди две седмици в махала Гращица“, разказа Георгиев, който е и ловец, и обясни, че трябва да се прави разлика между мечка и мечка-стръвница, която е опасна и става такава след като убие нещо живо. Другите мечки обикновено са любопитни, но са активни вечер и избягват срещи с хората.

    Кметът каза още, че е сигнализирал на групата бързо реагиране за мечки към РИОСВ, които веднага са пристигнали и направили оглед на следите.

    Щиляна Чакърова

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Видеа по темата

    Последни новини