От х:

Днес в x:

10 приятели на природата с награди от РИОСВ

    10 приятели на природата получиха награди от Регионалната инспекция по околната среда и водите в Хасково. Сред отличените са институции, детски градини, училища в областта и една индивидуална награда. Те получиха грамоти и награди от шефа на дирекция "Превантивна дейност" в Екоинспекцията инж. Любомир Дайновски за принос в опазване на околната среда и екологичното възпитание на подрастващите. Наградите са още за активно участие в организираните от Министерството на околната среда и водите и РИОСВ-Хасково кампании, екоинициативи и конкурси, както и успешно реализирани през годината дейности, целящи повишаване на екологичната култура на децата в региона.

    Тазгодишните носители на приза са хасковските детски градини „Звънче“ и „Слънце“, димитровградската забавачка „Звездица“ и градината в хасковското село Конуш. Наградените училища са „Св. Св. Кирил и Методий“ в Димитровград и Първо основно училище „Иван Вазов“ в Свиленград. Отличени бяха още Екоклуб „Зелени хоризонти“ към Обединените ученически общежития в Хасково, Туристическия информационен център в областния град, Регионалната библиотека „Христо Смирненски“ и ученичка Марина Господинова от ПМГ „Акад. Боян Петканчин“.

    Преди връчване на наградите беше представена презентация за проведените през годината информационно-образователни дейности на Екоинспекцията в Хасково.

    След награждаването деца от детска градина „Звънче“ с ръководител Добринка Мирчева поздравиха гостите с коледни песни. Залата в РИОСВ пък беше украсена с коледни рисунки, специално изработени от децата на служителите на Екоинспекцията.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Го
      Гошко
      6 0
      19:15, 21 дек 2017
      има голям проблем със батериите, правете кампании за тях също, къде се хвърлят, какво става с тях. Те са тежки метали и киселини....
      • Не
        Незапознат
        1 0
        18:12, 22 дек 2017
        Проблема си е в нас!В центъра знам поне 2 магазина където се събират.Но никой не обръща внимание.Включително и аз.Една батерия взависимост каква е е способна да замърси около 200л вода. Въпреки сериозната заплаха за околната среда и за здравето на хората, въпросът с изхвърлянето на батерии е толкова встрани че ревящите иначе като вдовици за....еколози и природозащитници тази тема не е интересна за тях.Нека журналистите отидат и ги попитат да видим какво ще отговорят.Тяхна работа е да стимулират съпричастност на обществото както към бездомните песове.Защо мълчат? Ето макар мудно и бавно проблема с кучетата мисля че постепенно ще се реши.Вносителите на батерии плащат еко такса на ПУДООС която от своя страна рефлектира върху цената на всеки закупил ги.Господа еколози някой от вас заинтересувал ли се е какво е направило това Предприятие за Управление на Дейностите по Опазване на Околната Среда с тези средства?Не е само да подскачате по улиците.То май и това не можете да направите както трябва. Господа журналисти вие пък ако трябва ''сръгайте'' ги малко да се събудят.Така както искат те от вас да популяризирате исканията им така и вие ги попитайте конкретно какво смятат да направят по тази тема.А иначе няма лошо РИОСВ че е наградило някакви си приятели на природата.Поне докато я има някой някоя наградка да вземе
    Последни новини