От х:

Днес в x:

Такса смет в община Димитровград - без промяна през 2018 година

План-сметката за разходите по сметосъбиране, сметоизвозване, обезвреждане на битови отпадъци и поддържане чистотата за 2018 г. приеха на последната за годината сесия димитровградските съветници. Тя се проведе тази сутрин в зала "Гросето". Със свое решение те определиха и размера на такса битови отпадъци. Докладната бе приета без дебати и бе подкрепена от 29 общинари, двама гласуваха "въздържал се".

За седма поредна година в Димитровград и малките населени места на общината се запазва размера на местните данъци и такси, подчерта кметът Иво Димов. За жителите на Димитровград тя е 4,5 промила. В Меричлери, Ябълково, Горски извор, Добрич, Крепост, Черногорово, Радиево и Крум таксата е 5,5 промила. За селата Върбица, Бодрово, Сталево, Скобелево, Каснаково, Воден, Брод, Злато поле, Долно Белево, Голямо и Малко Асеново, Райново, Бряст, Здравец, Странско, Длъгнево, Великан, Светлина тя е 4,5 промила. 
За нежилищни имоти на фирми и предприятия таксата е 8 промила.

За дейностите по чистотата догодина в бюджета са предвидени 2 666 112 лв.  Отново на днешното заседание със свое решение местните парламентаристи освободиха от такса "битови отпадъци" през 2018г. училища, читалища и лечебни заведения на територията на общината.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини