От х:

Днес в x:

Общината ще отпусне средства за ремонт на изгорялата къща в Момчиловци

Изображение 1 от 4

    Веднага след пожара вчера, при който 6 семейства останаха без дом, в Момчиловци започна набирането на средства за ремонт на изгорелия покрив. Нужни са най-вече средства за ремонта на и изграждането на нов покрив, така че всеки, който има желание да помогне, може да изпрати средства в Кметнството в Момичловци, обясни кметът Сийка Суркова.

    Днес стана ясно, че кметът Николай Мелемов ще внесе извънредна точка на предстоящата сесия в четвъртък, 21 декември, с предложение Общинския съвет да гласува отпускането на средства за ремонтни дейности на покрива на изгорялата къща в Момчиловци. Днес зам.-кметът инж.Мариана Цекова се запозна на място с щетите след пожара и се срещна с хората, които останаха без покрив.

    Огънят пламна от комин на къщата този понеделник, 18 декември, около 22,30, като много бързо се разпространява и въпреки усилията на местните хора и пожарникарите щетите са сериозни.

    Къщата е от гредоред, като от всяка страна има по три етажа. При пожара са унищожени покривна конструкция 240 кв.м, мебели, техника, домашно имущество и документи. В къщата живеят седем семейства, като едно от тях е с малко дете, има и възрастни хора. Къщата в момента е необитаема, хората са настанени при роднини в селото.

    Доброволци помагат за разчистването на пожара. Стартирана е и дарителска кампания, за подпомагането на семействата, за да могат да си ремонтират къщата.

    СмолянБГвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Коментари в сайта

    Последни новини