От х:

Днес в x:

300 събития по време на председателство ни на Съвета на ЕС

300 събития ще бъдат проведени  у нас  по време на председателство на България  на  Съвета на ЕСМинистерският съвет оопредели финалния календар на програмата на Българското председателство.Заложено е провеждането на събития основно в София, но също и във Варна, Бургас, Пловдив, Велико Търново, Габрово, Русе. България ще бъде домакин на една среща на върха с участието на държавните и правителствени ръководители на държавите-членки на ЕС и страните от Западните Балкани. Ще се проведат 12 неформални заседания на Съвета на ЕС и над 20 срещи на високо ниво, както и пет срещи от парламентарното измерение. На експертно ниво е предвидено да се проведат над 170 срещи и заседания, а под егидата на Председателството е планирано да се проведат още около 85 събития.

За официалното откриване на председателството на 11-12 януари 2018 г. се организира посещение на чуждестранни журналисти и посещение на председателя на Съвета, председателя на ЕП и Колегиума.

В първия ден на 2018 г. под егидата на министъра за Българското председателство на Съвета на ЕС и на министъра на културата Боил Банов в НДК ще се проведе Празничен новогодишен концерт „Духът на Европа“, посветен на първото ни ротационно председателство.

На 6 януари 2018 г. е предвидено детско дигитално откриване на Българското председателство в НДК. То ще събере около 300 деца от цялата страна, които ще опознават Европа с помощта на науката и високите технологии и сами ще създават проекти чрез различни дигитални платформи.

Одобряването на финален вариант на календар на събитията ще даде възможност за правилното планиране на програмите и осигуряването на необходимите ресурси за тяхното провеждане, както и за публичното оповестяване и популяризиране на събитията от календара на Българското председателство.

 Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини