От х:

Днес в x:

Деца от Смолян след срещи в старческия дом: "Вече няма да споря с баба, ще я прегръщам всеки ден!"

Изображение 1 от 6

    9 деца от смолянския храм „Св. Николай Чудотворец“ направиха предколедно посещение в Дома за стари хора край Фатово. Те са основната част от Младежката доброволческа организация „Чисти сърца“ – Смолян, основана в този дом през 2010 г. Оттогава посещенията са редовни, със силна емоция за децата и възрастните хора при всякъ среща.

    Децата посетиха всички 82-а възрастни по стаите или в столовата, благодарение на социалната работничка от дома Софка Парунева, която отдели почивния си ден да помогне на децата.

    Незабравими разговори докоснаха сърцата, а различните съдби трогнаха крехките детски души, показвайки им суровата страна на човешките истории-от овдовели до изамени, че ги водят на почивка и оставени в дома, до сами решили да „не пречат на децата си“.На тръгване от Дома Константина каза: „Отивам си у нас и силно ще прегърна баба.“, а Лили допълни: “А аз няма да си позволявам да споря с моята баба.“ Това са деца добре възпитани, от семейства с традиции и добродетели.

    Заедно със своите картички гостите внесоха настроение и с набор красиви коледни и новогодишни честитки от групата доброволци от ППМГ „Васил Левски“ – Смолян, с ръководител Милка Кокудева. Предадоха поздравите и благопожеланията на Клуба по вероучение „Чисти сърца“ към храм „Св. Висарион Смоленски“ с учителки Николина Жекина и Радка Георгиева и на председателката на Съюза на инвалидите в Смолян Захаринка Славчева. 

     Децата-доброволци дълго общуваха с възрастните мъже и жени, а впечатления и мисли ще опишат в репортажи, сред които има и поразителни истории като тази на жена, върнала се от Мадрид, където живеела при децата си. Решила го, защото там глобяват семействата, ако не се грижат за гробовете на родителите си.А тя не искала да им ....тежи.

    СмолянБГвести нет

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини