От х:

Днес в x:

Петър Янев вдигна на крака 200 души с вариации върху родопски мотиви

    Петър Янев вдигна двеста души на крака с вариации върху родопски мотиви

                    Петър Янев – Гайда, Веселин Койчев – Китара и Пиеро Епифания - Кахон , взривиха избрана публика от интелектуалци, лица от шоу бизнеса, политици и бизнесмени. Снощи в Софийска Градска лично президента Петър Стоянов и съпругата му горещо аплодираха изпълненията на екзотичното трио. 

                    Неочаквания импровизаторски талант на дългогодишния спътник на Валя Балканска искрено възпламени страстите в залата и публиката трудно се сдържаше на местата си.

                    По думите на Теодора Игнатова, българския почетен консул в Конго, дамата която стана известна с усилията си да популяризира българския фолклор в Африка, това е само първата крачка, която наскоро учредената Асоциация на гайдарите в България прави. „Тепърва, артисти с чувствителността, деликатността и творческите мащаби на Петър Янев ще доказват виталността и правото на бъдеще на гайдата и уникалната ни традиция“ – каза при откриването Игнатова, чиято фондация е организатор на събитието.

                    Повече от час и половина продължи концерта, който вдигна избраната публика на крака, а аплодисментите не стихнаха и след втория бис.

                    Иновативното представяне на артистичните умения  на Петър Янев, Веселин Койчев и Пиеро Епифания съвпадна с дарителския жест на председателя на фондация „Докосни щастието“Теодора Игнатова, която дари на смолянския фолклорен ансамбъл „Родопа“ сумата от 2500 лева.

    „Това е скромен жест, към тези артисти, които са посветили живота си на опазването на традициите и богатството на фолклора“- коментира за изданието ни, инициаторът за сдружаването на българските гайдари.

    СмолянБГвести нет
     

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини