От х:

Днес в x:

Хорове от цялата страна пеят в Хасково в единствения Фестивал на Коледната песен

    Хорове от цялата страна се събират днес в Хасково. Градът е домакин за втори път на единствения по рода си у нас Фестивал на Коледната  и новогодишната песен.

    Снощи форума беше открит в галерия „Атанас Шаренков”  с изложбата от детски рисунки „Рисувам коледна песен”. В конкурса участват повече от 200 творби от Попово, Перник, Червен бряг, Добрич, Шумен, Монтана, Търговище, Провадия, Свищов, София и Хасково. Те украсиха залите на галерията, а авторите на най-добрите получиха награди.

    При откриването на изложбата пяха и най-малките участници в хоровия празник – децата от вокална група „Орфейче” с ръководител Катя Демирева и подготвителната формация на Детски хор „Орфей” с диригент Елена Цветкова. За първи път тази година в рамките на Фестивала има и конкурс за нова българска песен на коледна или новогодишна тематика. Една от тях беше промотирана снощи от хористите от подготвителната група на „Орфей”. Автор на песента „Мъниста от усмивки” е Жанина Янкулова-диригент на ДВГ „Усмивки” от Стара Загора, която ще участва със своите възпитаници и в състезателната песенна част на фестивала. Форумът тръгва на сцената на Младежкия център днес в 11.30 часа.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    Последни новини