От х:

Днес в x:

Различни версии за прихващането от американски Ф-22 на двата руски Су-25 в Сирия

Руското Министерство на отбраната съобщи, че американски изтребител Ф-22 се е приближил до два руски щурмови самолета Су-25 и им е пречил. Американският самолет е напуснал района след приближаването на друг руски Су 35С.

На 13 декември два щурмови самолета Су 25 на височина 3300 метра съпровождаха хуманитарна колона над град Меядин на западния бряг на река Ефрат. От страна на източния бряг към тях приближава американски изтребител Ф-22, който изстрелял топлинни капани и така затруднил руските самолети. Руски Су-35, изпълняващ полет на 10 000 м височина за въздушно прикритие, се приближил стремително към американския Ф-22, който се оттеглил, обяснява ситуацията МО на Русия, цитирано от ТАСС.

Двата руски бойни самолета Су-25 са навлезли в зона за деескалация във въздушното пространство на изток от река Ефрат в Сирия, каза по-рано американски служител, цитиран от Ройтерс. Руските изтребители са напуснали зоната след изстрелването на сигналните ракети, заяви източникът

От Пентагона дадоха друго тълкуване. Руските самолети са навлезли във въздушното пространство, координирано от международната коалиция, ръководена от САЩ, и били незабавно прехванати от американски Ф-22, каза за ТАСС прессекретарят Ерик Пахън.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ma
    MAAVI PARA
    4 -3
    11:38, 16 дек 2017
    те и русите и хамериканите да се радват , че на близо не е имал ТУРСКИ САМОЛЕТ , щеше да има ПАК свалени руснашки сута мута и Хамрикански Ф ута от ТУРСКИ F 16 , и мн. изна илени пилоти ХИХИХИ
Последни новини