От х:

Днес в x:

Бивш кмет на Свиленград арестуван за каналджийство

Бившият кмет на Свиленград Христо Минков е бил задържан вчера за каналджийство, научи Haskovo.net. Заедно с него за били арестувани още десет души, също за трафик на хора през границата. По неофициална инфромация сред 10-те е и синът на бившия градоначалник - Благовест.

Операцията край границата е била ръководена от Специализираната прокуратура и ГДБОП.

По-късно от прокуратурата съобщиха, че са повдигнати обвинения на четирима от арестуваните след разследването срещу организираната престъпна група, създадена с користна цел и с цел да извършва трафик на хора.

Вчера на територията на Свиленград са извършени множество процесуално следствени действия. При претърсвания в жилища са открити и иззети множество мобилни телефони. Разпитани са свидетели. Използвани са специални разузнавателни средства.

Повдигнати са обвинения на четирима души, като единият от тях Б. М. е ръководител на групата, а останалите – Г.А., К.Г. и С. Г. са участници. Групата е действала от началото на 2017 г. на територията на граничния град.

В хода на разследването е установено, че на 27 юли 2017 г. ръководителят и участниците, в съучастие с още едно лице – Н. П., са организирали и осъществили превеждане на чужди граждани през границата на страната ни с Република Турция, без разрешение на надлежните органи на властта и не през установените за това места. Това се е случило в землището на с. Труд, когато били преведени пред българо-турската граница 44 иракски граждани, 14 от които малолетни. За това престъпление е било образувано досъдебно производство от Районна прокуратура-Пловдив, което е присъединено към разследването на Специализираната прокуратура.

На ръководителя на групата и на един от участниците /К.Г./ Специализираната прокуратура е наложила 72-часова мярка за задържане и предстои внасяне на искане за вземане на най- тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

На С. Г. е наложена мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 5 000 лв.

Г.А. е задържан под стража от Районен съд-Пловдив, още докато разследването е ръководенето от Районна прокуратура-Пловдив. Съучастникът Н. П. е с мярка за неотклонение гаранция от 2 000 лв., също наложена от Районен съд-Пловдив.

Разследването продължава, допълниха от държавното обвинение.

Haskovo.net 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Св
    Свиленград
    17 -1
    10:16, 13 дек 2017
    Георги Шишков - бивш депутат също е замесен в далаверата . Разследан е и за други криминални дела.
  • 2
    Чъ
    чък Норис
    16 0
    11:37, 13 дек 2017
    Паришеви и Киришеви как са ?
  • 3
    Бс
    БСПар
    9 0
    13:50, 13 дек 2017
    Вероятно пак ние сме виновни
  • 4
    Бг
    бг
    11 -1
    15:47, 13 дек 2017
    Това е огледалото- картината за огромно съжаление в Свиленград.Много писания и разработки и накрая-невидни длъжностни лица.
  • 5
    Вм
    Вместо коментар
    4 0
    22:15, 13 дек 2017
    Където видиш ГЕРБ-аджия = Грабни Един Ръжен и Боооой...
Последни новини