От х:

Днес в x:

За девет месеца - 69 трудови злополуки в Смолянско

Изображение 1 от 2

    69 трудови злополуки са допуснати на територията на Смолянска област за деветте месеца на 2017-та година, отчитат от Инспекцията по труда. Оттам отбелязват, че има намеление с 20 на сто спрямо същия период на 2016 г., когато са били допуснати 86 злополуки. "Това намаление е сериозно като се има предвид факта, че е голям броя на рисковите призводства и дейности, които се извършват на територията на областта - подземен добив на руда, дърводобив и строително-монтажни работи", коментира директорът на Инспекцията в Смолян инж. Емилия Даракчиева.
    Само една е смъртната злополука в предприятие за обработване на дървен материал. Спрямо предходната година и тук се отчита намаление на смъртните трудови злополуки с 2.
    Най-много злополуки - 50 са допуснати в отрасъл "Добив на метални руди", което се дължи на лошите условия на труд, високия производствен риск и недостатъчните мерки, които се предприемат от работодателите, както и спазване на правилата за безопасна работа от самите работници и служители. Спрямо деветмесечието на 2016 г. броят на злополуките в отрасъла обаче е намален с 25%, информират още от Инспекцията по труда.

    СмолянБгвести   

     

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини