От х:

Днес в x:

Хасковлии: Да се намали приемът в Езиковата и ПМГ

Да се намали приемът в профилираните гимназии – Езикови, Математически, за сметка на професионалните, е мнението на почти две трети от участниците в анкетата на Haskovо.net. Такъв отговор са дали общо над 67 на сто, като 42.4 процента смятат, че трябва да има балансиран прием, а 25.3 процента – че професиите са бъдещето на образованието.

32.3 процента са отговорили отрицателно и смятат, че профилираните гимназии дават по-добра обща подготовка.

В допитването са участвали общо 198 читатели.

Анкетата няма представителен характер, но дава обща представа за нагласите в обществото.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

  • 1
    Па
    Пак не сте разбрали
    16 -2
    09:43, 11 дек 2017
    "Балансиран" означава да се намалят професионалните. Борят на професионалните гимназии и паралелки са много повече от профилираните. Бройте да видим.
  • 2
    Jo
    John
    3 -6
    10:04, 11 дек 2017
    да се намали, а от спестените средства да се дават за джуки, цици и стероиди, по необходимост!
  • 3
    Ис
    Истината
    25 0
    10:04, 11 дек 2017
    е съвсем елементарна!Децата се натискат за тези гимназии,защото оттам е най-лесно да идат да учат в чужбина и да се спасят от "загрижените работодатели".И вместо да се мислят разни насилствени схеми,по-добре да си озаптят лакомията и да плащат добре.Стига вече с тоя мит,че българина бил мързелив и т.н.Има и такива,ама то си има начин как да се оправиш с тях.Цялата нация били мързеливци,само някой дето парите му са дошли от далавери бил нааай-работливия.На този дето ще се опита да спори искам да кажа да се разрови малко и да види как стоките се купуват на 1/3 от цената,а често и по-евтино.Колко процента печелят?И колко лв заплати плащат?Най-елементарното е в който и да е магазин за авточасти-отстъпките за монтьори са от 30 до 60%.И магазина печели.Е...?
  • 4
    00
    001
    26 0
    10:14, 11 дек 2017
    Защо да намалят приема има кадърни деца на които им се учи????!!!! Като им липсват кадри да направят нещо по въпроса с раждаемостта да стимулират хората да имат по две три деца а не както сега с по едно (повечето ) никой не може да накара някого да учи нещо което не харесва и да го завърши като няма желание няма да работи по професията си !!!!!!! Вижте колко елементарни хорица са били тези 67% участвали в анкетата!!!!!!!!
  • 5
    Пе
    Петя Стоянова
    22 -3
    10:48, 11 дек 2017
    Абе хора, нормално ли ви се вижда ученици с успех среден 3 да учат в ПМГ и ЕГ? Какво им е елитното тогава? Децата с по- нисък успех трябва да учат в професионални гимназии, да придобиват професии и да работят. Не може всички в тази държава да са вишсти! Нещо не е наред в нашата образователна система и е време да се огладат всички фактори, а не само да се наливат пари в заплати! Необходима е истинска реформа- да спрат да завършват всички ученици- без значение дали са грамотни или не? От колко години не сте чували за ученици, които да повтарят класа, заради слаб успех? Аз лично от 10 години не съм чувала такова нещо!
  • 6
    Да
    Далаверата е ясна
    23 -2
    11:09, 11 дек 2017
    В Механото учениците не могат да говорят и пишат на български, но са ,,отличници" и тия ,,отличници" 'вземат стипендии и после ги приемат за висше образование в Габрово в Техническия университет,като приемния изпит е още през февруари с решен текст от даскалите на Механото за което директора и някои даскалки вземат хонорар от 400 лева за вкаран ,,студент,,.А новоприетия ,студент"носи на университета по 2300 лева от държавата.
  • 7
    Ha
    has
    10 0
    16:05, 11 дек 2017
    Добре, че само в Механото учениците не могат да говорят и пишат на български, аз се притесних, че е така и във всички други училища, като напр. автотранспорта, да не говорим за Царската гимназия, защото Директор им е утвърден педагог и т.н.
  • 8
    42
    421685
    3 -1
    17:31, 11 дек 2017
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
Последни новини