От х:

Днес в x:

В Димитровград отличиха Станка Златева с почетен плакет

    С плакет за 70-годишнината на Димитровград бе отличена изявената ни състезателка по борба и треньор Станка Златева. Тя присъства на откриването на 11-ото издание на международния турнир по свободна борба за деца "Еню Вълчев". Той започна тази сутрин в зала "Младост" и бе с участието на 150 борци от шест държави. Сред тях имаше отбори от Молдова, Украйна, Гърция, Турция, Македония, както и състезатели от много български клубове.

    Освен Златева, почетен плакет получи и последният участник от Димитровград на олимпийски игри – Ремзи Мусов. Като състезател от нашия град той печели пето място на Олимпийските игри в Сеул през 1988 г., а в момента тренира турски борец.

    Турнирът откри кметът Иво Димов, който пожела успех на участниците. Проявата уважиха и представители на Българската федерация по борба, както и съпругата и децата на патрона на турнира Еню Вълчев. Организатор е Спортен клуб по броба - Димитровград и Общината.

    В крайното отборно класиране на турнира на първо място е СК по борба -Димитровград, на второ - "Черноморец" -Бургас, а трети е отборът от Одрин. Възпитаниците на тукашната борцова школа завоюваха общо 8 медала - 3 златни, 2 сребърни и 3 бронзови. Купата на името на Еню Вълчев отиде при възпитаник на СК по борба -Димитровград - Денис Наим.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини