От х:

Днес в x:

Областният управител застава зад Коледната дарителска кампания

За 12-та поредна година в навечерието на Рождество Христово по инициатива на областния управител на Кърджали ще се проведе Благотворителната кампания „Да подарим надежда за Коледа” в подкрепа на деца и младежи  с увреждания. Тази година събраните средства ще бъдат предоставени за лечението на 29-годишната Петя Костова от Кърджали, която страда от синдрома на Ходжкини 9-годишната Селен Исмаил от Черноочене с диагноза детска церебрална парализа. На 19 декември, вторник,от 19 часа  по покана на областния управител Никола Чанев на сцената на театъра ще гостува Фолклорен ансамбъл  „Родопа“ – Смолян със своя зрелищен спектакъл „Невястата“. Билетите са с цена 10 лева и ще бъдат откупени с благотворителна цел.Преди концерта във фоайето на театъра ще се състои традиционният коледен базар, на който ученици от цялата област ще продават ръчно изработени сувенири, картички, сурвачки, лакомства и предмети за бита в подкрепа на каузата.

Областният управител Никола Чанев призовава всички граждани, фирми и институции да се включат в кампанията, като закупят билети за концерта, посетят Коледния базар или дарят средства по банков път на сметката на читалище „Обединение“ в Първа инвестиционна банка. Читалището е партньор на кампанията от първото й издание, заедно с ОДК, РУО и Агенцията за Социално подпомагане. Банковата сметкана кампанията  e:

IBAN - BG 43FINV91501204222439 
BIC – FINVBGSF .

Всяка година стотици фирми, институции и ученици се включват в инициативата „Да подарим надежда за Коледа”, за да дадат кураж и надежда на болните деца и техните родители. За последните 9 години събраните дарения надхвърлят 100 000 лева.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини