19 °C

Хасковските реформатори искат пари за културата

Да се предвидят в общинския бюджет за 2018 година средства за подпомагане на местната култура, настоява групата общински съветници на Реформаторския блок в ОбС Хасково. В докладна записка те предлагат Правила за финансово подпомагане в областта на културата, както и образец на формуляр за кандидатстване. Според предложените правила право на финансово подпомагане ще имат местни частни и общински културни организации за дейности с обществено значение, за значими културни продукти, за развитие на талантливи деца, за проучване, опазване и популяризиране на културно-историческото наследство. Право на парични помощи ще имат и местни автори на исторически, научни, художествени произведения и фотодокументалистика с характер на краеведски изследвания. Не се допуска финансиране на политически партии и организации, професионални съюзи и кооперации, както и дейности с комерсиална насоченост.

Към докладната записка е приложен и образец на формуляр за кандидатстване. Според предложението на Реформаторите комисия, назначена от кмета, ще оценява молбите по точкова система според определени критерии. Освен това се предвижда до 15 дни след приключването на проекта той да бъде отчетен с документи в счетоводството на общината.

Доклдната записка е подписана от председателя на представителната група на Реформаторския блок в ОбС Хасково Антони Пашов. В групата освен него влизат Деян Янев и Красен Ангелов.

Haskovo.net


4 Коментара

Хороскоп за 20.08.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини